Skip to main content

VM: Stærk mellemdistance af Caroline Gjøtterup

| Nyheder 2018

Caroline Gjøtterup satte en tyk streg under at hun har løftet sit niveau frem mod VM i Letland ved at blive en flot nummer 13 på mellemdistancen i Sigulda. Med sikker orientering hele vejen rundt på de knap 5 kilometer, løb hun sig ind til sit bedste internationale resultat nogensinde.

Mellemdistanceterrænet bød på store bakkedrag med masser af slugter og render, der sammen med tæt, lav bevoksning stillede krav til VM-løbernes evne til at holde både retning og koncentration på ret kurs.

- Jeg er rigtig godt tilfreds! Vi har jo været på træningslejr herovre, hvor det var en blanding af gode elementer og kæmpebom. Planen var derfor ikke at løbe perfekt, men at gribe fejlene, før de blev for store. Og det lykkedes! Der kom hurtigt nogle poster på skrænten, hvor jeg ikke havde flyd, og det føltes hakket. Jeg læste en detalje ad gangen. Men jeg vidste også, at det var et svært område, så jeg stressede ikke og tog tiden til at orientere, fortæller en glad Caroline Gjøtterup.

- Lige før dæmningen henter jeg de to foran startende og blev bekræftet i, at jeg gjorde noget rigtigt. Derefter blev det fladt og diffust, men det havde vi trænet og forudset. Jeg stopper op ved alle poster og tjekker alle detaljer og bruger kompasset meget. Ved stævnepladspassagen, siger Lars, at det går godt, og så var det bare om at holde hovedet koldt de sidste poster hjem, fortæller Caroline, der endda sad et par minutter i den hvide "Leader-sofa", da hun med sin tidlige starttid kom i mål som førende løber.

Miri Thrane Ødum satte nærmest identiske mellemtider på den første halvdel af banen, men et bom ca. midtvejs betød at hun sluttede som nummer 34.

Hos herrerne løb Björn Cederberg sig ligesom Caroline Gjøtterup til sit bedste VM-resultat, da han blev nummer 27 på de knap seks kilometer. Magnus Dewett blev nummer 43.

- Vi er meget tilfredse. Det var en fantastisk præstation af Caroline, og de øvrige viser, at orienteringen hænger sammen. Der var ingen store fejl, og det peger i en positiv retning. Specielt Bjørn er lovende, sagde sportschef Lars Lindstrøm efter mellemdistancen.

- Vi kigger mest på potientialet, for det er et ungt hold. De har slidt lidt på træningen, hvor det blev til flere fejl, men på dagen har de vist det bedste, og det viser, at de arbejder på den rigtige måde. Placeringerne viser vores nuværende niveau, siger landstræner Kenneth Buch.

I kvindernes medaljekamp var Sveriges Tove Alexandersson på forhånd udråbt til storfavorit, men da hun med flere store fejl i begyndelsen løb sig helt ud af topkampen, var der åbnet for en overraskelse. Den chance greb Ruslands Natalia Gemperle, der vandt sit første individuelle VM-guld med en klar margin på halvandet minut. Europamesteren Marika Teini, Finland fik sølv, mens Frankrigs Isia Basset overraskende løb med bronzen.

Hos hererne var det langt mere tæt med seks løbere inden for 43 sekunder. Norges Eskil Kinneberg var hurtigst - seks sekunder foran sprintverdensmesteren Daniel Hubmann, der fik bevist at han stadig skal regnes blandt de hurtigste i skoven. Landsmanden Florian Howald fik bronze.

VM fortsætter med stafetdisciplinen på torsdag.

Resultat, VM i Letland, Mellemdistance, Sigulda
Kvinder
4,8 kilometer, 17 poster
1. Natalia Gemperle, Rusland 32.02 min.
2. Marika Teini, Finland +1.30 min.
3. Isia Basset, Frankrig +1.54 min.
13. Caroline Gjøtterup, Danmark +3.34 min.
34. Miri Thrane Ødum, Danmark +7.29 min.

Mænd
5,9 kilometer, 19 poster
1. Eskil Kinneberg, Norge 32.59 min.
2. Daniel Hubmann, Schweiz + 0.06 min.
3. Florian Howald, Schweiz +0.14 min.
27. Björn Cederberg, Danmark +4.05 min.
43. Magnus Dewett, Danmark + 7.03 min.

VM-hjemmesiden med starttider, program og resultater mm.: http://www.woc2018.lv

Foto: Kell Sønnichsen og Lars Lindstrøm