Skip to main content

MTBO-VM: Camilla Søgaard er VERDENSMESTER

| Nyheder 2018

Camilla Søgaard blev verdensmester i MTBO-massestart, da hun tog hul på VM-ugen på allermest imponerende vis med en sejr.

Men sejren skulle vente på sig, da Camilla Søgaard i første omgang kørte sig ind til en andenplads, og dermed havde udsigt til at få en sølvmedalje om halsen. 

Det ændrede sig tidligt tirsdag aften, da arrangørerne godkendte en klage over russeren Olga Shipilova Vinogradova for at køre igennem terrænet. Det erkendte russeren, klagen gik igennem - og pludselig var Camilla Søgaard verdensmester i stedet for sølvmedaljevinder.

- Det er alt for vildt, og en drøm der er gået i opfyldelse. Jeg havde først regnet med at det var en mulighed næste år, hvor der er VM hjemme i Danmark, siger Camilla Søgaard.

Sejren blev til virkelighed efter en ensom dag på kontoret for Camilla, der lavede en lille fejl i begyndelsen af banen og ellers kørte det meste af turen alene i det tunge, østrigske terræn.

- Jeg fandt ud af, at terrænet var så udfordrende, at jeg var nødt til helt at stoppe og læse mig ind undervejs, fortæller Camilla Søgaard.

I mål var hun 37 sekunder langsommere end Vinogradiva, men mere end et minut hurtigere end tjekken Martina Tichovska.

Det er Camilla Søgaards bedste individuelle VM-resultat nogensinde - hun har to bronzemedaljer i forvejen.

Cæcilie Christoffersen blev nummer 19.

I herreklassen sluttede Rasmus Søgaard som nummer 32 - ni minutter efter finnen Jussi Laurila, der blev verdensmester. Rasmus havde kontakt med de senere medaljevindere undervejs på banen, men tabte tid mod slutningen. Oliver Friis var knap fem minutter efter Rasmus og delte 37. pladsen.

I juniorklassen var Thomas Steinthal forsvarende verdensmester på dagens massestart, men fik desværre ikke den bedste start og tabte nogle minutter til de førende. Han kæmpede sig dog op gennem rækkerne og sluttede på podiet med en femteplads - 3.36 minutter efter tjekken Jan Hasek.

I damejuniorklassen kørte Christine Reibert Hansen med i dag - og blev 22'er. Sara Lykke Brinch kom hjem uden alle posterne.

Resultater mm. findes på arrangørernes hjemmeside - alternativt kan Liveresults benyttes

Onsdag gælder det mellemdistance - og her kører ungdomsrytterne også med i deres europamesterskab.

Foto: Nina Hoffmann