Skip to main content

MTBO-landsholdet kører efter medaljer i Østrig

| Nyheder 2018


Foto: Cæcilie Christoffersen tester formen i det østrigske terræn - af Laura Scaravonati

Der bliver delt godt med IOF-medaljer ud i denne uge - tirsdag begynder VM for både seniorer og juniorer i MTBO i Østrig, samt ungdoms-EM samme sted.

Traditionen tro stiller Danmark med et stærkt MTBO-hold, 10 ryttere og 2 ledere, der håber at køre medaljer hjem undervejs.

Landstræner Lasse Brun Pedersen fortæller om stævnet og forventningerne til det danske hold:

- Årets MTBO-VM foregår i den nordlige del af Østrig, omkring byen Zwettl. Området er kuperet, men ikke som man kunne forvente i alpelandet Østrig. Derfor er terrænerne rimelig gode for det danske hold, der normalt er stærke i fysisk krævende terræner, men ikke er helt glade for det rigtig stejle og ekstra kuperede terræner, som man finder mange steder i og omkring alperne.

- På senior og juniorsiden har vi to forsvarende verdensmestre i Rasmus Søgaard og Thomas Steinthal, der sidste år begge tog titlen på den lange distance med mere end tre minutter ned til 2. pladsen. Thomas tog også guld på den lange massestart, hvor Rasmus på seniorsiden også var med helt femme i finalen, men pga en mekanisk defekt ikke kunne spurte med om sejren.

- Forventningerne i år knytter sig selvfølgelig til årets præstationer, hvor Rasmus desværre har været ramt af en længerevarende skade, der nu endelig ser ud til at være styr på. Dette har givet en ikke optimal forberedelse for Rasmus, og forventningerne er da også derefter. Rammer Rasmus dagen, kan han tage medalje, også af den bedste slags, men stabile præstationer er i år succeskriteriet.

- For Thomas vedkommende ser det noget anderledes ud, idet han kommer ud af EM der blev afholdt for en måned siden med tre guldmedaljer af tre mulige. Thomas udfordring er nu at skulle følge op på en ubetinget succes og forventningerne er da også høje: Udefra set vil alt andet end medaljer være en skuffelse, men målsætningen for Thomas og forventningerne fra landstræneren er fokus på egne præstationer, hvor velgennemførte løb og minimering af fejl er succeskriteriet.

- På dameseniorsiden er Camilla Søgaard og Cæcilie Christoffersen gode bud på top-10 placeringer. Jeg håber meget på at Camilla i år får forløst det potentiale, som hun længe har vist og får lov til at stå øverst på podiet efter mange år med sekundære placeringer. Cæcilie ser jeg meget gerne stabilt i top-10, og meget gerne snart på podiet med en top-6. Dette kræver for dem begge meget koncentrerede og fokuserede præstationer, hvor meget skal klappe. Men potentialet er absolut til stede og forventningerne er derefter.

- Ungdomsdrengen Mikkel Brunstedt og Noah Hoffmann og ny mand på holdet; Morten Örnhagen Jørgensen, glæder jeg mig meget til at følge. Mikkel viste til årets EM, hvor han stillede op i juniorklassen, rigtigt gode takter med super flotte resultater, som han absolut har mulighed for at følge op på til årets ungdoms-EM. Mikkel og Noah har vist et super potentiale, men er midt i en udviklingsfase - jeg har fokus på at de udvikler sig i den rette retning snarere end på resultaterne. Morten håber jeg meget vil vise gode og stabile løb, og at han får blod på tanden til at satse på MTBO frem mod VM i Danmark i 2019.

- Resten af holdet, både senior, junior og ungdom er med fordi de igennem året har vist, at de vil sporten og at de har et godt potentiale til at kunne vise gode og stabile resultater. Så jeg glæder mig meget til at følge specielt junior og ungdom, og håber meget de lykkes med deres løb og viser gode stabile resultater. Her har vi igen stor fokus på udviklingen af de unge ryttere, og det er forventningen, at de viser sig i stand til at fokusere og være seriøse omkring deres udtagelse og deltagelse til VM og U-EM.

Rytterne brugte søndagen på træning og mandag på Model Event - og mødte en tung skovbund, hvor det var svært at se stierne tydeligt for grene og krat.

Rasmus Søgaard, der som tidligere nævnt har døjet med en skade frem mod juni måneds EM, har kunnet træne godt lige siden og ser især frem til massestarten, samt sprint og stafet.
Thomas Steinthal fortæller, at han er afklaret omring at være favorit efter de tre EM-medaljer - og føler at formen er helt på plads. Han glæder sig til massestarten, som han vandt sidste år.
De tre drenge i U17-gruppen melder også om god form inden de tager hul på EM onsdag.

Blandt pigerne har Christine Reibert Hansen og Sara Lykke Brinch kæmpet med skader i vinter og har derfor ikke kunnet træne optimalt, men de satser på at høste masser af international erfaring inden VM på hjemmebane næste år.

I seniorklassen har Camilla Søgaard og Cæcilie Christoffersen trænet godt i løbet af vinteren - og Cæcilie satser på top 10-placeringer, mens Camillas håb går i retning af en individuel medalje.

Arrangørernes hjemmeside med starttider, resultater, billeder mv.

Den danske trup:

Senior:
Camilla Søgaard, Horsens OK
Cæcilie Christoffersen, OK ØST Birkerød
Oliver Friis, Horsens OK
Rasmus Søgaard, Horsens OK

Junior:

Thomas Steinthal, FIF Hillerød
Sara Lykke Brinch, FIF Hillerød

U17:
Christine Reibert Hansen, Allerød OK
Mikkel Brunstedt Nørgaard, OK ØST Birkerød
Morten Örnhagen Jørgensen, OK Snab
Noah Tristan Hoffmann, OK PAN

Program for Senior/Junior-VM (U-EM følger samme program, dog uden massestart):

Tirsdag - Massestart

Onsdag - Mellemdistance

Torsdag - Stafet

Lørdag - Langdistance

Søndag - Sprint