Skip to main content

DM MTBO i VM relenvant terræn

| Johan MacLassen | Nyheder 2018

Sidste års glade DM vindere - kan de gøre kunsten efter i 2018?

 

På lørdag og søndag afholder Viborg OK DM i MTBO, udover at være DM og iagttagelse til udtagelse af VM 2018 holdet, er det også god optakt til VM i 2019 som afholdes med netop Viborg som udgangspunkt. Det er derfor en god mulighed for allerede nu 14 mdr. før at stifte bekendtskab med terræntypen.

Weekenden indledes traditionelt vis allerede fredag med en intens aftensprint i Viborg Vestby, en god blanding mellem villakvarter, industri, skole og idrætsanlæg. Kortet er nabokort til VM terrænet i Viborg midtby så der er god mulighed for at få indgående kendskab til korttegning i området.

Lørdag og søndag afholdes så de 2 officielle DM’er i MTBO med en langdistance lørdag og en mellemdistance søndag.

Juniorklasserne spurtopgør

I både H20 og D20 er det meget svært at spå en vinder da begge klasser har mange stærke ryttere.

I D20 kan alle 5 startende løbe afsted med medaljerne på begge distancer for det er ofte marginaler der skiller dem fra hinanden, dog skal det sige at Christine Reibert Hansen (Allerød OK) normalt viser sig stærkest på de lange distancer, men på mellemdistancen er det langt mere åbent.

H20 er ikke anderledes Klassens 4 stærke drenge kan alle på en god dag afgøre løbet, men en lille favoritværdighed ligger der dog hos regerende europamester på langdistancen i 2017 Mikkel brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød), men han kommer ikke sovende til sejr for de andre ryttere i klassen er ikke uden evner.

Tæt kamp i H21

Til langdistancen vil rytterne blive mødt af en typisk midtjysk plantage da Stendal/Ulvedal/Havredal v. Karup sætter rammerne, mens mellemdistance vil blive en helt anden kategori da de stejle skrænter og teknisk vanskelige spor omkring Broddingbjerg sydøst for Viborg.

I H21 vil det nok blive en kamp mellem de 2 verdensmestre på langdistancen i 2017, Thomas Steinthal (FIF Hillerød Orientering) og Rasmus Søgaard (Horsens OK), begge viste de god form i sidste weekends løb i Kolding. Oliver Friis (Horsens OK) skal dog ikke glemmes, og efter sidste weekends mellemdistance, har han vist at han godt kan være med i kampen om topplaceringer.

D21

I dameklassen er Camilla Søgaard (Horsens OK) ikke usædvanligt favorit til begge distancer og hun har da også vundet DM de sidste 3 år, men Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød) er sulten og vil nok gøre sit for at udfordre den regerende danske mester.

Udover de 4 eliteklasser bliver der selvfølgelig afhold DM for alle øvrige ungdoms- og masters-klasser lige fra D/H12 til DH80, så man behøver ikke vær ung, frisk og frygtløs for at give den gas med MTBO og kokurrencen bliver ikke mindre bare fordi man bliver ældre og med 19 startende er H50 den største klasse til årets DM i MTBO.

Information, startlister, resultater og mon ikke også O-track kan findes på løbets hjemmeside:

https://www.viborgok.dk/o-loeb/index.php