Skip to main content

2. MTBO-weekend afholdt med både hedebølge og regnvejr

| Johan MacLassen | Nyheder 2018

Kolding OK var i weekenden arrangør af 3 MTBO løb i årets MTBO cup for både Ungdom, Masters og Eliten.

Teknisk sprint i Kolding

Det hele begyndte med en intens sprintdistance, i Marienlund, i midten af Kolding. Marienlund tilbyder udover en masse stejle stigninger, på mange tekniske spor, og skoven bliver da også jævnligt anvendt til den danske MTB-liga. Kolding havde lavet nogle gode afvekslende baner, hvor man uanset alder og niveau blev man udfordret.

Thomas Steinthal (FIF Hillerød Orientering) vandt herrebanen i overbevisende stil. De nærmeste konkurrenter fra landsholdet stod ikke på startstregen, så helt overraskende var det ikke. Til gengæld havde de stærkeste damer og juniorrytter valgt at starte i H21 for at få noget mere konkurrence – og især juniorrytterne bed fra sig, og viste at de skal tages seriøst, Bjarne Hoffmanne (Mariagerfjord OK) sikrede sig 2. pladsen, mens Morten Örnhagaen Jørgensen (OK Snab), der tydeligvis kan mere end løbe sig til en plads på EYOC-truppen i fod-O, bed sig fast i 3. pladsen.

På damesiden vandt af Anke Dannowski (OK ØST Birkerød) foran Anna Telyakevych (Farum OK) og Maja Lykke Brinch (FIF Hillerød orientering), som kører sit første år i seniorklassen.

Hurtig Massestart i Stensbæk

Kolding var blevet bedt om at lave Massestart, en disciplin der ikke normalt bliver kørt i DK, men som efterhånden bliver mere og mere anvendt til mesterskaber, dette gælder også når Danmark næste år, er vært ved MTBO-VM ved Viborg.

Hele seniorlandsholdet bestående af Rasmus Søgaard, Oliver Friis og Camilla Søgaard og Cæcilie Christoffersen stod på startstregen i H21 sammen med Thomas Steinthal da startskuddet lød. Men der gik ikke længe før Thomas og Rasmus var stukket fra resten af feltet, og de to verdensmestre i H21 og H20 hold sammen, indtil Rasmus Søgaard (Horsens OK) afgjorde det hele på de sidste par poster, og tog sejren med 9 sek. Meget overraskende blev 3. pladsen taget af ung-talentet Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK Øst Birkerød), som med et stabilt løb viste at han er med fremme.

I D21 var resultatet er copy-paste af fredagens løb med Anke Dannowski (OK ØST Birkerød), som vinder, næsten 8 min foran Anna Telyakevych (Farum OK) og endnu et godt stykke ned til Maja Lykke Brinch (FIF hillerød orientering).

Våd mellemdistance

Efter 6-8 uger med tørke, ville været det anderledes søndag. Så udover at blive udfordret med mange vejvalgsstræk i Harte lige uden for Kolding, blev rytterne også våde på en noget anderledes måde end de foregående dage. For mange gav det yderligere udfordringer da kortpladerne på cyklen konstant skal tørres af for at kunne læse detaljerne og de som bruger briller, har bare en endnu større udfordring.

I Herreklassen trak Thomas Steinthal (FIF Hillerød Orientering) for 2 gang i weekenden det længste stå, da han med kun 34 sek. til sin fordel vandt over Oliver Friis (Horsens OK). 3. pladsen blev taget af Rasmus Søgaard (Horsens OK) lidt over ét minut efter.

Anke Dannowski scorede hattrick ved at vinde over Miss MTBO-lady Nina Hoffmann (Sorø OK), netop hjemvendt fra ferie i Norge. Anna Telyakevych (Farum OK)tog sig af 3. pladsen.

Resultater, Stræktider og O-track findes på arrangørens hjemmeside:

http://www.koldingorienteringsklub.dk/ny/index.php/arrangementer/2018/mtbo-weekend-8-10-juni-2018