Skip to main content

Udtagelse af MTBO landsholdsryttere til VM/EM i Østrig og EM i Ungarn

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2018

Flag

Der er nu knapt 14 dage til det første af årets internationale højdepunkter er godt i gang og landstrænerne har således nu sat navne på de ryttere som skal repræsentere de danske farver ved de to største MTBO begivenheder i 2018.

Senior og Junior VM samt Ungdoms EM løber af stablen i Østrig i starten af august og til den anledning er følgende udtaget:

U17 Drenge

 • Mikkel Brunstedt Nørgaard, OK ØST Birkerød
 • Noah Tristan Hoffmann, OK PAN
 • Morten Örnhagen Jørgensen, OK Snab

U17 Piger

 • Christine Reibert Hansen, Allerød OK

Junior Drenge

 • Thomas Steinthal, FIF Hillerød

Junior Piger

 • Sara Lykke Brinch, FIF Hillerød

Senior Damer

 • Camilla Søgaard, Horsens OK
 • Cæcilie Christoffersen, OK ØST Birkerød

Senior Herrer

 • Rasmus Søgaard, Horsens OK
 • Oliver Friis, Horsens OK

Landstrænerduoen Peter Reibert Hansen og Lasse Brun Pedersen begrunder udtagelsen således:

Hos de unge U17 drenge har Mikkel Brunstedt Nørgaard og Noah Tristan Hoffmann vist markant fremgang gennem vintertræningen og den tidlige del af sæsonen. Mikkel er tillige forsvarende Europamester på den lange distance. Holdet bliver suppleret med Morten Örnhagen Jørgensen, som mange nok har bemærket også er udtaget til at løbe Ungdoms-EM på forsommeren og som altså denne gang også får debut på MTBO landsholdet. Morten har været med til flere landsholds samlinger og har vist at han også har højt niveau når orienteringen forgår på MTB. Som den eneste U17 pige er Christine Reibert Hansen udtaget. Hun får følgeskab af Sara Lykke Brinch i Junior rækken. Begge piger er kommet tilbage efter knæskader som har plaget dem i løbet af vinterhalvåret,  men de er oppe på niveau fra sidste år, og nu skal de sidste 2 måneders forberedelsestid bruges til at få lagt lidt ekstra på. Endvidere var Nicoline Holm Splittorff, FIF Hillerød (Junior pige) også udtaget, men Nicoline har desværre måtte melde afbud. I Drenge Junior klassen er Thomas Steinthal den eneste danske deltager. Thomas er forsvarende Verdens- og Europamester på den lange distance og han har så langt i sæsonen haft god fart i cyklen, både med og uden kort på styret. Thomas har et stabilt højt niveau og vil helt sikkert kunne gøre sig gældende i toppen af klassen.

Lasse Brun Pedersen udtaler vedrørende Senior rytterne at de generelt har været ramt af mindre bump i deres sæsonplanlægning, men at alle har et godt niveau inden årets første internationale mesterskaber. ”Nyt for i år er, at vi har en gruppe ryttere der virker mere modne og rolige, med en tro på egen formåen. En ting vi har arbejdet meget med at blive bedre til de seneste år, og som giver mig en god fornemmelse for det forestående EM og VM”. 

Camilla Søgaard og Cæcilie Christoffersen har i år vist at de kan præstere og har formen til at levere løb der kan få dem op i den sjove ende af placeringerne. Landstræneren har en god fornemmelse og stor forhåbning og tro på, at begge piger kravler et niveau op på resultatlisten, i forhold til hvad vi har set de seneste år. 

Rasmus Søgaard er regerende Verdens- og Europamester og skal altså ud og forsvare to titler i år. Det er altid svært at være i den situation, men landstræneren fortæller at han ser en styrke og ro hos Rasmus, der fortæller ham at han nok skal præstere til topresultater. Oliver Friis har i løbet af sidste weekends Trimtex MTBO Cup i Kolding vist at han rammer formen, både på kortet og på cyklen, så der er stor tro på at han vil vise den stabilitet der giver resultater i den bedste ende af feltet. 

Som antydet først i denne artikel går de første løjer løs i Ungarn om et par uger når Senior og Junior EM afvikles allerede 26 juni – 1 juli. Løbene udgør samtidig også World Cup runde 1 af 3 i 2018. Her består holdet af:

Junior Drenge

 • Thomas Steinthal, FIF Hillerød
 • Mikkel Brunstedt Nørgaard, OK ØST Birkerød

Senior Damer

 • Camilla Søgaard, Horsens OK
 • Cæcilie Christoffersen, OK ØST Birkerød

Senior Herrer

 • Rasmus Søgaard, Horsens OK
 • Oliver Friis, Horsens OK

Peter Reibert Hansen fortæller at Mikkel, som er U17 rytter, her er udvalgt til at stille op i Junior klassen og begrunder udtagelsen med at Mikkel har rykket sig meget det seneste år. Han kommer denne gang op mod et hårdt internationalt felt, hvor konkurrenterne kan være op til 3 år ældre, men vurderingen er at han er klar til at tage kampen op med de lidt ældre juniorer.

Holdene kan evt. blive udvidet, hvis der er nogen der viser store resultater til DM.

De udtagne ungdoms- og juniorryttere vil i løbet af den kommende DM weekend alle have fælles base i Silkeborg OK’s klubhus hvor der vil blive snakket mesterskabsforberedelse og hvordan de sidste uger frem mod EM/VM skal se ud.

Alle de udtagne ønskes tillykke med udtagelsen. Vi andre glæder os til at følge deres præstationer hen over sommeren.

Spørgsmål til udtagelsen kan rettes til hhv. Lasse Brun Pedersen (Senior- og Juniorlandstræner) og Peter Reibert Hansen (Ungdomslandstræner).