Skip to main content

Maja Alm nr. 5 på EM langdistance

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2018

Helt som ventet blev den afsluttende langdistance ved EM en fysisk styrkeprøve ud over de sædvanlige. Til gengæld var  dele af banen relativt enkel, da der var relativt oplagte vejvalg og en del enkle postplaceringer. Til gengæld blev disse dele afløst af krævende vejvalgsstræk og nogle virkeligt vanskelige skræntposter, hvor man bare ikke skulle løbe forkert, for så kostede det.

På radioen efter en tredjedel af banen lå Maja Alm til en sølv-/bronzemedalje, men tidstab på den midterste del af banen lod sig ikke indhente på sidste del, således at de to hjemmehåb  Julia Gross og Sabine Hauswirth kom foran.

På guldpladsen blev dagens langdistance ved europamesterskaberne i orienteringsløb  en reprise på sidste års VM i Estland, da svenske Tove Alexandersson vandt sit andet guld og tredje individuelle medalje her ved EM. Sverige havde valgt at lade Tove stå over gårsdagens stafet, hvor Maja løb bronzen hjem i konkurrence med netop Sverige. Så det var helt efter bogen, at Tove med friske ben klarede sig bedst på den 11,3 km lange bane med 680 meter stigning langs det bedste vejvalg. Toves sluttid blev 1:21:08.

"Maja er irritirret over sit løb i dag", fortæller sportschef Lars Lindstrøm fra Milano lufthavn, hvorfra holdet venter på at komme hjem. "Teknikken rakte ikke helt til de teknisk krævende poster på de stejle skrænter, men hun følte sig godt løbende og ikke mærket af gårsdagens stafet."

Maja WOC 2017 LF

Maja Alm - her ved WOC 2017 - slutter EM på en fornem 5. plads

Af de andre danske kvinder gik det bedst for Amanda Falck Weber, der med tiden 1:41:35 sluttede midt i feltet som nr. 34. En super flot placering til en så ung løber i denne type terræn. "En flot gennemførelse af Amanda, der hele tiden tager gode skridt fremad", vurderede Lars Lindstrøm efter løbet.

Miri Thrane Ødum var knap 6 minutter efter Amanda. Med tiden 1:47:17 blev Miris placering nr. 49.

Hos herrerne imponerede Søren Bobach endu en gang med en fuldt godkendt præstation på 24. pladsen med en sluttid på 1:44:05.  Tue Lassen havde en lidt tungere dag i bjergene og sluttiden 1:52:48 rakte til en placering som nr. 45. Sidste danske deltager, Björn Cederberg holdt også skruen i vandet til en slutplacering som nr. 58. Norske Olav Lundanes slog atter fast, at han er kongen af langdistance.

EM er nu slut og med en række topplaceringer har Danmarks 6-dobbelte verdensmester Maja Alm vist, at hun er på den helt rette vej mod VM, der afholdes i Letland i starten af august måned. Med Majas bedste tid af samtlige i begge stafetter og en 4. plads på sprint og 5. plads på langdistancen kan vi glæde os til VM, hvor terrænerne i væsentligt højere grad end de schweiziske ligger godt til de danske løbere. Maja og resten af det danske landshold vil nu fortsætte de minutiøse forberedelser frem mod VM, der indledes med sprint i centrum af Riga lørdag den 4. august.

Flere resultater kan findes på stævnets hjemmeside.