Skip to main content

Dansk MTBO Camp 2018 afviklet med succes

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2018

De seneste 5 dage har der været fuld rulle for både elite og bredde i det Nordsjællandske. 2018 udgaven af MTBO Camp fandt sin afslutning i dag søndag med klassisk ultra-lang bonanza – også kaldet Høker på disse hjemlige breddegrader – i nærmest perfekte forhold i den nyudsprungne forårsskov. Og sikke en tur. Artikel forfatterens GPS nåede lige at runde 80km inden målgang og en velfortjent tår koldt vand. Inden dagens udholdenhedstest var der gået 4 dage med race på hhv. sprint-, mellem- og lang-distance samt mindre intense tekniske eftermiddagstræninger krydret med en finurlig Crying Mile fredag aften. Der har altså været rigeligt at se til for deltagerne på årets Camp og mon ikke de fleste sover ret godt i aften?

MTBO Camp 2018 2

Startfeltet til søndagens ultra-lang

Allerød OK kan som arrangerende klub kigge tilbage på et nogle intense dage og et velafviklet stævne hvor der har været mange rosende tilkendegivelser fra mange af de mere end 300 deltagere fra nær og fjern. MTBO Camp er kendetegnet ved at være et tilløbsstykke for dele af verdenseliten, mens der samtidig er plads til at alle motionsryttere kan køre med ved det samme stævne. Det sociale samvær på tværs af køn, alder- og landegrænser er også i højsædet. I år var der på forsøgsbasis arrangeret en særlig overnatningsmulighed for junior og ungdomsrytterne hvilket specielt de danske, franske, tjekkiske og østrigske hold bakkede op om med i alt 44 deltagende unge. Det er særdeles godt at se hvordan de unge fra forskellige nationer finder sammen, bakker hinanden op, deler erfaringer og glædes over hinandens sejre. Alt i alt er MTBO Camp et super koncept som har vist sig at være langtidsholdbart. Den næste mulighed for deltagelse kommer i 2019 hvor Viborg OK har påtaget sig arrangørtjansen.

MTBO Camp 2018 1

 Socialt samvær på tværs af landegrænser

De hjemlige landsholdsryttere har alle været med til årets MTBO Camp som en naturlig del af sæsonforberedelserne til sommerens Europa- og Verdensmesterskaber. Den har samtidig givet en indikation af hvordan de alle er kommet igennem den tunge vintertræningsperiode og generelt set er der pil opad. Det blev således til flere podieplaceringer på både herre- og dame-siden hvilket er godt for selvtilliden før den sidste formafpudsning inden mesterskabsperiode. Rasmus Søgaard er ved at komme ovenpå efter en hjernerystelse omkring juletid og en periode med knæproblemer. Han er således lidt bagud i forhold til den helt optimale plan, men dog fortrøstningsfuld mht. at få det sidste på plads i løbet af den kommende halvanden måneds tid. Tvillingsøster Camilla Søgaard kan for en gangs skyld gå ind i en sæson uden at have været plaget af skader af den ene eller anden art og har vist allerede nu at hun har farten inde til kunne være med hvor det er sjovt. Oliver Friis har fået lagt grundformen på cross-cyklen hen over vinterperioden og har god mulighed for at arbejde med afpudsningen hen mod sommeren. Cæcilie Christoffersen har også vist at både form og orienteringsteknik er på rette vej og således bliver det spændende at følge dem alle når det virkelig gælder senere på året.

Næste betydningsfulde arrangement for alle hjemlige MTBO ryttere er DM-weekenden 16-17 juni, hvor der igen bydes op til dans af Viborg OK. Tilmeldingen er åben i O-Service.

Resultater fra MTBO Camp 2018 findes her.