Skip to main content

EM-bronze til kvindestafetholdet

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2018

I dag afholdtes stafetten ved EM i orienteringsløb. Det danske kvindehold med Cecile Friberg Klysner, Ida Bobach og Maja Alm leverede en pragtpræstation og vandt bronzemedaljen i det stærke felt. Og så var det kun i spurten, at det lykkedes Sveriges Karolin Ohlsson at erobre sølvmedaljen med Maja Alm i mål to sekunder efter.

"Det var helt vildt hektisk på den sidste runde", fortalte en lykkelig Maja Alm kort efter målgang. "Vi passerede arenaen 1½ km før mål og det var en lang spurt på den sidste runde. Jeg er helt vildt stolt af holdet og særligt af Cecilies og Idas præstationer på de to første ture".

Maja hentydede til Cecilie Friberg Klysner på første tur og Ida Bobach på anden tur. De har begge døjet med mindre skader og kæmpet for at blive klar til EM. "Og det er bare så megasejt af Cecilie at løfte sig efter hendes fejl på sprintstafetten og levere en flot første tur her i dag", sluttede Maja.

EM bronzepiger 2018

 Maja, Ida og Cecilie efter bronzetriumfen

Cecilie Friberg Klysner var på den første tur i mål blot 1:43 efter de schweiziske hjemmebanefavoritter og var da placeret på 6. pladsen i kampen om medaljerne.  På anden tur blev det til nogle små fejl til Ida Bobach, der kun har få store konkurrencer i benene efter en skadespause siden forsommeren 2017. Men fra Maja Alm blev sendt ud på 7. pladsen kunne man se, hvordan Maja endnu en gang løb sig op gennem feltet, hvor de foran løbende også lavede tekniske fejl, mens Maja løb tæt på perfekt på sin tur.

"I dag gik det som vi håbede", fortalte sportschef Lars Lindstrøm. "Alle pigerne kan være tilfredse med deres løb. Det er dejligt at se kvindestafetholdet tilbage på medaljepodiet igen. I dag havde vi et tungt opløb op ad bakke og der er Karolin Ohlsson ekstremt stærk, så vi kan være super tilfredse med bronzemedaljen". Guldet gik til Schweiz, mens Sverige som skrevet vandt sølv.

I glæden over medaljen, skal vi selvfølgelig ikke glemme de øvrige danske hold. På første tur var Amanda Falck Weber på andetholdet kun lidt over to minutter efter Cecilie mefter en rigtigt fin præstation. Caroline Gjøtterup imponerede igen stort på anden tur, hvor hun tog seks placeringer og blot løb halvandet minut langsommere end Ida. Til sidst tog Miri Thrane Ødum endnu en placering til en samlet 14. plads og nr. 5 af andetholdene, eksempelvis foran Norge 2.

Herrernes førstehold blev nr. 11.  Tue Lassen skiftede på første tur  små 3½ minut efter Storbrittanien, der overraskende førte efter første tur. Magnus Dewett leverede igen en rigtigt fin indsats og var omkring 7½ minut efter Norge, der nu havde lagt sig i spidsen. Der blev Norge stafetten ud, så de to sejrsvante schweiziske hold måtte nøjes med placeringerne 2 og 3. Nogle minutter bag præsterede Søren Bobach atter på højeste niveau, da han kun tabte omkring et minut til de førende på hans sidste tur.

På det danske andethold skiftede Jakob Edsen lige før Tue Lassen efter en godkendt præstation. Björn Cederberg tabte små 5½ minut, hvorefter holdet var 9. bedste andethold, da det måtte stoppe, da der jo ikke var en sidste løber til holdet efter Andreas Boesen måtte melde afbud før VM.

 EM afsluttes i morgen, søndag, med langdistance, hvor Danmark endnu en gang har store forhåbninger til Maja Alm, der vandt sølv på distancen i VM 2017. Deltagerne vil genkende arenaen, der er den samme, som blev anvendt ved torsdagens sprintstafet.

Flere resultater kan findes på liveorienteering eller stævnets hjemmeside.