Skip to main content

Tung dansk dag ved EM

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2018

Dagens mellemdistancefinale ved EM i orienteringsløb i Schweiz gik ikke som håbet i den danske lejr. De største forhåbninger var knyttet til sprintverdensmesteren fra 2014, Søren Bobach, der har vist god form tidligere på sæsonen. Og Søren sikrede sig også en sikker kvalifikation til finalen, men endte på en skuffende finaleplacering som nr. 36. "Sørens normalt sikre teknik svigtede ham desværre i dag", fortalte sportschef Lars Lindstrøm efter løbet, "Og det er selvfølgelig en skuffelse for både Søren og holdet, at han ikke lykkedes bedre i dag."

Søren B EM 2018 Mellem

 Søren Bobach passerer publikumsposten

Til gengæld er det glædeligt, hvordan unge Magnus Dewett igen leverede varen. På 33. pladsen var Magnus bedste dansker og Magnus løb fint op til sit nuværende niveau.

Magnus EM Mellem 2018

 

Magnus Dewett ved publikumspassagen

Miri Thrane Ødum kunne desværre ikke følge  op på hendes fine kvalifikationsløb. En meget stor fejl på en enkelt post sendte Miri ned i den tunge ende af det stærke finalefelt. "På den resterende del af banen løb Miri rigtigt fornuftigt" fortæller Lars Lindstrøm, "men det tæller desværre ikke".

Dagens terræn i Monte S. Giorgio var igen typisk schweizisk: En stejl skrænt, hvor det galdt om at finde og holde den rette højde. Men i modsætning til tirsdagens klatreøvelse, så var bakkerne ikke helt så stejle i dag og der var langt flere detaljer i form af grøfter og kurveformationer.

Hos herrene var der igen schweizisk dobbeltsejr, mens finske Marika Teini overraskende henviste svenske Tove Alexandersson til sølvmedaljen. Den schweiziske arvefølge på damesiden begynder også at tegne sig, da den store stjerne fra Junior-VM i Schweiz 2016, Simona Aebersold, nu vandt sin første og næppe sidste seniormedalje.

I morgen, torsdag, løbes sprintstafetten - en disciplin, hvor Danmark har vundet medalje i alle internationale mesterskaber siden den blev indført i 2014. "Vi går selvfølgelig efter en medalje i morgen"  fortæller Lars Lindstrøm, "men vi må også være realistiske og erkende, at særligt schweizerne og svenskerne stiller med uhyggeligt stærke hold." Sprintstafetten starter kl. 17:00 og afgørelsen forventes kort efter kl. 18:00.

Løbet kan følges på liveorienteering eller stævnets hjemmeside.