Skip to main content

Miri, Søren og Magnus i EM Finalen på Mellem

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2018

I dag, tirsdag, afholdtes kvalifikation til onsdagens mellemdistance ved EM i Schweiz. Og skulle nogen have været i tvivl om, at det er i Schweiz, blev den grundigt gjort til skamme i dag. Banerne gik på ekstremt stejle skråninger, hvor der ikke var meget at orientere efter og hvor man virkeligt skulle holde balancen og tungen lige i munden. At kun to kvinder kom under 9 min/km siger noget om en både fysisk og mental styrkeprøve.

Vores regerende danske mester på distancen, Miri Thrane Ødum, klarede den opgave bedst af danskerne og sikrede med en 9. plads i heatet en stensikker kvalifikation. Søren Bobachs rutine blev heller ikke i dag gjort til skamme, da han fra en 12. plads i heatet også var sikkert videre. Og så er det bare at kippe med flaget og glæde sig over Magnus Dewett, der for anden gang ved dette EM sikrede sig kvalifikation til finalen. Denne gang fra en 16. plads, men et klart vidnesbyrd om, at Magnus' langsigtede arbejde stille og roligt giver resultater. Det bliver spændende at følge Magnus i finalen i morgen.

Miri WOC 2017 MF

 Miri Thrane Ødum - her i aktion ved VM 2017

Hvor Danmark havde en del stolpe ind på sprintkvalifikationen, så blev det desværre den anden stolpe til Amanda Falck Weber, der på den sure 19. plads ikke kom i finalen. Men lige foran Amanda var også Paula Groos fra Schweiz uden for, så det var ikke bare lige at komme med i finalen.

Det lykkedes ikke Björn Cederberg og Caroline Gjøtterup at klare cuttet, så det bliver Magnus, Søren og Miri vi kommer til at følge i mellemdistancen. Starttider for de tre:

Women A

Miri Thrane Ødum,  10:54

 Men A

Magnus Dewett, 11:09

Søren Bobach, 11:31

Løbet kan følges på liveorienteering eller stævnets hjemmeside.