Skip to main content

Danske piger svenske mestre

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2018

Ida og Annika stående

Mens de fleste andre danske konkurrenceløbere lader op til søndagens DM på Ultralang distance i Jægerspris Nordskov, har nogle af vores dygtige juniorlandsholdsløbere valgt at prøve kræfter med de svenske mesterskaber i natorientering - og det med så stor succes, at både Ida Øbro og Annika Simonsen blev svenske mestre ved Jönköping, som ligger ved Vätterns sydspids.

 I D 20 var Ida Øbro fra Tisvilde Hegn OK, der i Sverige stiller op for OK Orion, 6 sekunder hurtigere end nærmeste kunkurrent. Dermed tager hun samtidig føringen i den svenske rangliste Swedish League, der afvikles i en meget komprimeret serie af konkurrencer i forrige weekend i Skåne og denne weekend ved SM Nat og med finale på søndag.

 I D 18 var Annika Simonsen fra FIF Hillerød Orientering helt suveræn. I Sverige løber hun for IK Hakarpspojkarna, der har hjemme i Huskvarna lige øst for Jönköping. 2:54 var sejrsmarginalen til hendes klubkammerat Isa Envall.

 På billedet ses de to guldmedaljevindere lige efter målgang. Billedet er taget af Bo Simonsen. Alle resultater kan ses her.

På søndag er der jagtstart, hvor Ida har et ganske lille forspring til Vilma von Krusenstierna fra OK Kåre, mens Annika på andenpladsen i Swedish League har lidt større marginal op til den førende Erika Källvik Leufvén fra Åmåls OK.

 For nostalgikerne kan det være interessant at vide, at søndagens jagtstart afholdes i samme område syd for Linköping, som det andet verdensmesterskab nogensinde blev afholdt i for 50 år siden. Hvis man vil have en fornemmelse af terrænet, kan man her på YouTube finde Sveriges Radios transmission fra VM 1968.