Skip to main content

DM-sæsonen begynder søndag med Ultralang

| Nyheder 2018

Søndag skal der deles DM-medaljer ud for første gang i år, når Allerød OK har fundet de lange stræk frem og sat poster ud i Jægerspris Nordskov til danmarksmesterskabet på den ultralange distance.

Og det relativt flade og hurtige nordsjællandske terræn, der skråner ned mod Roskilde Fjord, betyder at det er ganske lange distancer, der skal tilbagelægges inden danmarksmestrene kan kåres.

I seniorklasserne lyder distancerne på henholdsvis 26,8 og 17,2 for herrer og damer, og derfor er nogle af langdistancespecialisterne også gode bud på mulige vindere.

I H21 er det svært at komme uden om Rasmus Djurhuus i favoritfeltet, hvor hans seks tidligere danmarksmesterskaber på Ultralang vejer tungt, når man sammenholder det med en top 15-placering i det stærke Danish Spring-felt for en lille måned siden. Jonas Munthe, der vandt DM Ultralang på Rømø for to år siden, er også i startfeltet, og vil helt sikkert prøve at blande sig i guldstriden.

Maja Alm kan ikke løbe fra favoritværdigheden i D21, hvor hun skal forsøge at forsvare sit Ultralang-guld fra Rold Vælderskov i fjor. Den seksdobbelte verdensmester har tidligere på foråret bevist, at formen er på plads med to sejre i to starter ved Danish Spring og tre sejre i rap ved Påskeløbet på Fanø. Samtidig er Maja ved at pudse formen af til EM, der begynder i Schweiz om to uger.

Emma Klingenberg, der har vundet sølvmedaljer efter Maja Alm i de seneste to års udgaver af DM Ultralang, er også med på startstregen søndag. Og hendes appetit på lange distancer blev understreget ved Danish Spring i slutningen af marts, hvor hun løb sig ind på andenpladsen på den lange distance.

For juniorløberne kommer DM Ultralang blot en uge efter, at flere gjorde sig positivt bemærket ved Swedish League-weekenden i Skåne. Agnes Kracht Nørgaard løb to top 10-placeringer hjem på skovdistancerne og må regnes blandt favoritterne i D20. Her er også Hedvig Valbjørn Gydesen, der vandt langdistancen ved Danish Spring og Sara Lysemose Poulsen med i feltet.

I H20 er feltet både stort og stærkt. Søren Thrane Ødum ligner et godt bud på en medaljevinder, og startlisten tæller også løbere som Elias Hinge Krogsgaard, Mikkel Holm Nielsen og Malte Kjær Hemmingsen, der alle viste gode ben og orienteringsevner i Swedish League-konkurrencerne i weekenden, så der bliver helt sikkert kamp om juniormedaljerne.

Første start går kl. 10.00 søndag formiddag.

DM Ultralangs hjemmeside