Skip to main content

Landsholdet træner til VM 2018

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2017

Maja i Letland oktober 2017

Maja Alm tilbage i skoven. Foto : Jeppe Ruud

Netop hjemvendt fra World Cup finalen i Schweiz, tog landsholdet atter på træningslejr. Mandag startede en kort, intensiv træningslejr i Segulda i Letland med Elitecenteret. Formålet med turen er at blive bekendt med terrænet til VM 2018 og derfor er det særligt glædeligt, at landsholdsstjernerne Maja Alm og Tue Lassen er tilbage fra skader og andre aktiviteter, således at de har kunnet deltage på lejren. I og med det også er en Elitecenter-træningslejr har en række af de øvrige løbere fra elitecenteret mulighed for at være med og få god inspiration fra de rutinerede landsholdsløbere.

Landstræner Torbjørn Gasbjerg fortæller fra træningslejren:

"Det går rigtig godt. Vi er afsted for at træne o-teknik og for at gøre os nogle erfaringer med de udfordringer vi kommer til at møde i de lettiske terræner til næste sommers VM.

Vejret er lidt tvivlsomt, men humøret er højt. Det er en blandet gruppe af EC løbere vi har med. Glædeligt er det bl.a. at se at både Maja og Tue er tilbage og træner fint herover. Derudover har vi også en helt ung EC løber som Daniel Schmidt fra Herning OK med på turen. Det er fedt at se hvordan han lærer og sparrer med de ældre landsholdsløbere, som er utroligt gode til at tage imod ham og videregive deres erfaringer. Om aftenen bliver der nørdet maximalt med GPS trackingen, men der bliver også hygget og leget ”op ad hatten”J "

Maja fortæller:  "Efter en skadesperiode er rigtig dejligt at være med på tur igen og kunne træne med de andre løbere. Samtidig er fedt at se hvad der er for noget terræn vi kommer til at møde til VM til sommer – det minder en del om Estland og det kan vi jo godt finde ud af", griner hun. "Det er rart at vide hvad vi skal forberede os på, hen over vinteren."

Daniel siger liggende fra sengen: "Det er hård træning, men det er også hyggeligt."

Efter en sidste træning fredag, går flyet atter mod Billund og dagligdagen i Aarhus.