Skip to main content

Glæd dig - O-track er på vej!

| Nyheder 2017

O-track er navnet på DOF's nye GPS-tracking-tjeneste, der er udviklet med støtte fra Nordea-fonden – og den er lige på trapperne. DOF's klubber og medlemmer kan således begynde at glæde sig til en helt ny måde at tracke, gense, analysere og dele deres orienterings-aktiviteter.

O-track består af en app og tilhørende webtjeneste, der på en enkelt måde gør det muligt, for både nye og garvede orienteringsløbere at tracke deres løb og efterfølgende se og analysere deres vejvalg samt sammenligne og dele det med andre.

O-track har et særlig element henvendt til de nye orienteringsløbere, idet man kan vælge at vise både kort, bane og løberens position, således at nybegyndere kan støtte sig til appen og føle sig helt trygge, når de begiver sig ud i skoven. For de erfarne orienteringsløbere er tjenesten ligeledes en let anvendelig og ligefrem måde at tracke sit løb og efterfølgende analysere på vejvalget. Og hvis man ikke vil løbe med sin telefon, kan man naturligvis bruge sit gps-ur og efterfølgende uploade sit sport til O-track og få det fulde udbytte alligevel.

Det er håbet, at O-tracks enkle og let-anvendelige app vil falde i de danske o-løberes smag, vinde indpas i klubberne og højne kvaliteten af ugentlige træninger, åbne løb, Find vej-events, rekrutteringsaktiviteter osv. Udover støtten til nye orienteringsløbere er en af de særlige fordele ved O-track, at tjenesten er født som en app, og at man derfor enkelt og ligetil vil kunne gense sit vejvalg og sammenligne med andre på den telefon, som man altid har lige ved hånden. Ovenikøbet er tjenesten helt gratis for både løbere og klubber. 

Hvordan fungerer O-track?
Banelæggeren opretter sin bane i Condes på et georefereret OCAD-kort. Fra Condes eksporteres dette med et enkelt klik til en fil, der kan importeres direkte i O-track, hvorefter man umiddelbart kan gøre aktiviteten tilgængelig for brugerne. Løberen logger ind på O-track-appen og kan derefter bruge den til at tracke sig selv på de aktive løb eller gense og analysere vejvalg fra afholdte løb og træninger.

Bliv beta-tester
TracTrac står for udviklingen af O-track med lancering 1. marts 2018. Projektet er langt fremskredent, og de første tests med O-track er allerede i gang. Vi har derfor brug for klubber, der gerne vil være de første til at prøve tjenesten og give feedback på, om den fungerer efter hensigten, så den kan blive finpudset og rettet helt til, inden den bliver tilgængelig for alle andre klubber og løbere til foråret.

Gør klubbens kort og baner klar
I god tid før tjenesten bliver lanceret, vil der blive åbnet for, at alle klubber kan begynde at lægge kort og baner med for eksempel faste Find vej-baner ind. For at kunne anvende tjenesten bør den ansvarlige i klubben således sikre, at klubbens kort er georefererede, samt bede om en konto på systemet med henblik på at kunne lægge kort og baner ind.

Alle, der har kommentarer, forslag eller spørgsmål til O-track, er meget velkomne til at skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.