Skip to main content

Skoleorientering i Valbyparken

| Anders Bachhausen | Nyheder 2017

Indsendt af Maria Iben Sell-Petersen, Dansk Skoleidræt København/Allerød OK
Foto: Percy Polano

Så har der traditionen tro været afholdt årets skoleorienteringsstævne med en Find-så-mange-poster på en Valgfri Poster-bane og en Sprint-bane i Valbyparken d. 4. og 5. oktober 2017, arrangeret af Dansk Skoleidræt København i samarbejde med hele 7 orienteringsklubber fra nær og fjern i København og Nordsjælland, hvor 1.069 københavnske skoleelever fra 5., 6. og 7. årgang var tilmeldt.

Lærer Gitte Rix fra Christianshavns Skole fortæller, at hun har sine tre 7. klasser med til stævnet og at hun oplever stævnet som utrolig veltilrettelagt. Hun har ikke været i tvivl om, hvad der skulle ske på dagen og hvornår hun skulle stå klar med sin klasser. Gitte skulle også selv være med til at optælle elevernes totale sum af fundne poster på den ene bane med Valgfri Poster, hvor eleverne havde 45 minutter til at finde så mange poster som muligt. Det skete i trygge og kompetente rammer med to af stævnefolkene som hjælpere.

Gitte, der også er medlem i Amager OK, fortæller også, at hun inden stævnet har haft orienteringsløb på skoleskemaet, hvor hun har hentet inspiration på nettet. En af Gittes klasser vandt da også pokalen for flest fundne poster og er pave stolt af sin klasse.

Læs mere om skolestævnet i København, og se flere billeder fra dagen (taget af Percy Polano) her: https://skoleidraet.dk/kredse/koebenhavns-kommune/orienteringsloeb-valbyparken/