Skip to main content

Ungt dansk landshold rejser til Letland

| Nyheder 2017

 

Der er fokus på at hente landsholdserfaring og høste inspiration, når seks af Danmarks bedste orienteringsløbere trækker i rødt og hvidt og rejser til World Cup i Letland for at løbe fredag, lørdag og søndag. Efter en konkurrencetung sommer med både VM og World Games – og lange forberedelser inden da, har landstræner Torbjørn Gasbjerg valgt at kigge uden for landsholdstruppen til udtagelsen.

Det betyder, at løbere som Niklas Ingwersen, Emil Øbro og Stefan Frands Petersen får landsholdsdebut, Marius Thrane Ødum gør comeback på seniorlandsholdet efter fire års ufrivillig pause med sygdom, mens Amanda Falck Weber(billedet) og Magnus Dewett fra landsholdstruppen fuldender holdet i Letland.

- Debutanterne får en mulighed for at prøve sig af med landsholdsorientering. Både for at inspirere dem til fremtiden og give dem troen på, at det godt kan lade sig gøre. Og samtidig for at prøve dem af og se, hvor de står rent internationalt. Og så er der de mere etablerede landsholdsløbere i form af Amanda Falck Weber og Magnus Dewett, som skal have mere international erfaring og forsøge at præstere ved endnu en World Cup-afdeling, siger landstræner Torbjørn Gasbjerg.

Der venter en mellemdistance fredag, stafet lørdag og sprintkvalifikation og -finale søndag på de danske løbere. De relativt kuperede skovdistancer med mange slugter løbes mindre end 50 kilometer fra det terræn, der venter på VM-løberne næste sommer. Søndagens flade sprint afgøres i byen Cesis, hvor finalen er centreret omkring den gamle middelalder-bydel.

- Turen giver os også en mulighed for at blive klogere på, hvad der skal til for at lykkes ved næste års VM, siger Torbjørn Gasbjerg, der ser frem til at give det unge hold en chance.

- Jeg vil vove at påstå, at nærmest alle de løbere vi har med, er bedre end nogensinde før -  bedømt på hvad jeg har set ved DM Mellem i weekenden og Elitecenterets træninger i den seneste tid. Og det er både glædeligt og interessant at få Marius Thrane Ødum tilbage efter den lange pause, og give ham muligheden for at prøve kræfter med landsholdsorientering igen, siger landstræneren.

I lørdagens stafet stiller Danmark med netop Marius Thrane Ødum, Magnus Dewett og Emil Øbro, mens resten af løberne deltager på mixede stafethold uden for konkurrence. 

World Cup-truppen 24.-28. august 2017:
Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK
Magnus Dewett, OK SNAB
Marius Thrane Ødum, OK Øst Birkerød
Niklas Ingwersen, Horsens OK
Stefan Frands Petersen, Allerød OK

Programmet for World Cup i Letland er:
25/8: Mellemdistance
26/8: Stafet
27/8: Sprint kvalifikation + finale

Arrangørernes hjemmeside: http://www.wcup2017.lv/

World Cup-stilling mm.: http://ranking.orienteering.org/WorldCup?wcup=footo

Kontakt:
Landstræner Torbjørn Gasbjerg, 2251 5156

Foto: Thor Nørskov