Skip to main content

Steinthal juniorverdensmester i MTBO

| Nyheder 2017

Den danske mountainbikeorienterer Thomas Steinthal (foto af Mélanie Reinen) blev tirsdag juniorverdensmester i Litauen efter en tæt afslutning i disciplinen massestart. I mål var den 18-årige dansker henholdsvis fire og fem sekunder foran to tjekkiske konkurrenter efter mere end 25 kilometer på mountainbiken.

Den danske førsteårs-junior lagde ud fra en halvdårlig startposition, men kæmpede sig op gennem feltet og var til sidst del af en førergruppe på tre ryttere.

- Vi lå i tremandsgruppen og vidste, at vi var forrest. Der blev trykket på for ikke at blive hentet, men samtidig var der passivitet i gruppen. Og til sidst tænkte jeg, at nu måtte det simpelthen være. Og de sidste to poster sad lige i skabet, og jeg havde masser af trykke med til sidst, hvor de andre havde kørt sig trætte, siger en glad Thomas Steinthal.

Massestarten er en ny disciplin, der er på VM-programmet for første gang – og derfor har den også været ekstra motiverende at forberede sig til for den unge dansker.

-  Mit hovedmål i sæsonen har været VM i Litauen – og især massestarten, fordi det er første gang vi har  skullet køre den, og det kunne være fedt at gøre det godt. Så det er surrealistisk, at det rent faktisk lykkedes, fortæller den nykårede juniorverdensmester.

At det kunne blive til en medalje kommer ikke som nogen stor overraskelse, efter at Thomas Steinthal ved junioreuropamesterskaberne i Frankrig tidligere på måneden vandt både sprinten og den lange distance.

- Thomas’ guldmedalje er fantastisk. Det har længe været hans mål, så det er dejligt at det lykkes. Og for resten af holdet er det en kæmpe inspiration at se en førsteårs-junior lykkes på den måde, siger landstræner Lasse Bruun Pedersen.

I seniorklasserne blev Rasmus Søgaard bedst placeret på en sjetteplads. Den regerende danske europamester fra langdistancen lå med i den førende syvmandsgruppe, men fik desværre rystet styret løs mod slutningen, og kunne derfor ikke blande sig afgørende i massespurten.

Cæcilie Christoffersen var bedste dansker i dameklassen med sin 14. plads på en dag, hvor Camilla Søgaard måtte opgive at fuldføre på grund af sygdom.

- Opturene overskygger heldigvis nedturene i dag, men vi har også været ramt af lidt uheld, som vi forhåbentlig får rystet af os inden i morgen, siger landstræneren.

Verdensmesterskaberne i mountainbikeorientering fortsætter onsdag med stafetten, hvor både de danske mænd og kvinder vandt bronze ved det nyligt afholdte europamesterskab i Frankrig.

De officielle resultater findes her:
http://www.mtbo.lt/wp-content/uploads/2017/08/Results_Mass.pdf

Arrangørernes hjemmeside:
http://www.mtbo.lt/

Kontakt:
Landstræner, Lasse Brun Pedersen 2093 2411