Skip to main content

VM: Dansk medaljehåb på den barske distance

| Nyheder 2017

Efter to danske medaljer på de to første finaledage flytter VM i Estland nu ud i skoven til de længere distancer. Tirsdag skal løberne ud på langdistancen, der byder på 11,3 kilometer for kvinderne, mens mændene skal tilbagelægge 17 kilometer inden de når målstregen.

Og igen er der forhåbning om, at det kan blive til en dansk medalje, hvis alt flasker sig for den nykårede verdensmester på sprintdistancen Maja Alm.

- Vi håber og drømmer om at Maja kan vinde en medalje igen, men vi ved også godt, at det kræver rigtig meget af hende ude i skoven. Og det kan vi ikke bare forvente, at hun gør. Så målet er medalje, men mindre kan også gøre det, og så er vi også tilfredse, siger sportschef Lars Lindstrøm.

Både Maja Alm og Tue Lassen løb sprintkvalifikation fredag, sprintfinale lørdag og sprintstafet søndag, og skal nu i konkurrence for fjerde gang på fem dage. Men selv om det potentielt kan resultere i trætte ben, så er det ikke tilfældet for de to.

- De har lige været ude at jogge her til morgen og føler sig helt friske. De kan ikke mærke fysisk, at de har haft tre konkurrencer på tre dage. Og mentalt fik de et break på hviledagen i går, hvor vi forsøger at lave så lidt som muligt. Så de er klar i hovedet til konkurrencen i dag, fortæller Lars Lindstrøm.

Dagens terræn i Rõuge byder på store bakkedrag og slugter og veksler mellem let gennemløbelig skov og områder med masser af underskov og dårlig sigt.

Amanda Falck Weber er blevet forkølet og starter derfor ikke på langdistancen.

Danske starttider:
Maja Alm 12.08
Bjørn Cederberg 13.19
Tue Lassen 13.41

VM-hjemmesiden med starttider, program og resultater mm.: http://www.woc2017.ee

Foto: Jeppe Ruud