Skip to main content

EYOC stafet

| Thomas Jensen | Nyheder 2017

De danske D16 piger, Hedvig Gydesen, Nanna Lysemose og Alberte Kaae-Nielsen afsluttede en flot konkurrenceweekend med en imponerende 4. plads på stafetten.

Det danske hold afsluttede dette års EYOC med en stribe super flotte præstationer på staftten. I D16 blev det til en flot flot fjerdeplads - men drengene i H16 blot var en enkelt placering efter som nr. 5. Også de danske H18 drenge leverede en flot præstation og sluttede som nr. 9 i det 30 hold store felt.

I D16 lagde Hedvig Gydesen ud med endnu et flot løb. Hun var i mål som nr. 3 - to minutter efter de førende finner. Nanna Lysemose fulgte flot op og kunne sende Alberte Kaae-Nielsen i skoven som 7. hold mindre end to minutter fra den medaljegivende tredjeplads. På sidste tur løb Alberte sig i bedste Maja Alm stil op igennem feltet. Hun hentede mere end to minutter på det førende finske hold, og kunne løbe Danmark i mål til en fjerdeplads - sølle 9 sekunder fra medalje.

I H16 satte Søren Thrane Ødum streg under, at han er i super form. Han var først i mål på første turen, som frontfigur for en udstrakt føregruppe på 8 hold, der var i mål inden for et minut. Anton Werner Lohndorf løb også en fin andentur. Han mistede nogle placeringer, men holdt Danmark inde i kampen. Han var i mål som nr. 5 - 2½ minut efter de førende hold - og med et hul på næste to minutter ned til nr. 6. Morten Örnhagen forsvarede den danske 5. plads med endnu et stabilt løb.

Begge de danske U16 var således på podiet, da det er de 6 første, der kommer på podiet til de internationale mesterskaber.

I H18 kom Mikkel Holm Nielsen i mål som nr. 11 - 3:46 efter de førende hold. På anden tur løb Mads Skaug en rigtig flot tur, og løb holdet op på en 8. plads. Den placering kunne Malthe Kjær Hemmingsen næsten forsvare. Han løb Danmark ind på en meget tilfredsttillende 9. plads - blot 33 sekunder fra 6. pladsen.

Alt i alt har det været nogle fantastiske konkurrencer med masser af udfordringer for vores fremtidige håb. Det er selvfølgelig super dejligt, at der har været nogle rigtig flotte resultater også, med Søren Thrane Ødums medalje som højdepunktet - men først og fremmest er det utrolig glædeligt, at der har været præsteret så godt over hele linjen i så udfordrende terræner. Det lover godt for fremtiden.

De danske H16 herrer, Morten Örnhagen, Anton Werner Lohndorf og Søren Thrane Ødum løb en flot 5. plads i hus på EYOC's afsluttende stafet.