Skip to main content

VM: Ny medaljemulighed venter i sprintstafetten

| Nyheder 2017

Ret præcist 24 timer efter at Maja Alm løb ind over brostene i Tartu til sit tredje sprintverdensmesterskab i træk, står det danske landshold overfor endnu en stor opgave - og endnu en chance for at tage en medalje.

Kl. 16.05 lyder startskuddet til sprintstafetten i byen Viljandi - en disciplin, som Danmark er blevet verdensmestre i både i 2015 og 2016. I forhold til sprintfinalen i Tartu får kuperingen et nøk opad på banerne, der både går igennem en historisk park og uregelmæssige gader i et gammelt bycentrum.

- Mavefornemmelsen er, at vi er klar og at det kan blive godt i dag. Vi har jo ventet på den her stafet i næsten et år, så vi glæder os. Men vi ved jo også godt, at det ikke er let, siger sportschef Lars Lindstrøm.

Der er en enkelt udskiftning på holdet i forhold til konstellationen, der vandt guld ved VM i Sverige i fjor. Andreas Boesen afløser Søren Bobach, der har døjet med skader op til VM i Estland. Cecilie Klysner løber første tur, Andreas følger efter inden Tue Lassen og Maja Alm afslutter stafetten for Danmark.

- I går fokuserede vi overhovedet ikke på sprintstafetten, så indtrykkene fra den individuelle sprint kan synke ind. Og her til morgen sætter vi så holdet sammen og gennemgår de få ting, der måtte være. Og så giver vi den ellers bare fuld gas derfra, siger Lars Lindstrøm.

Traditionelt set har Sverige, Schweiz og Rusland været Danmarks største konkurrenter på sprintstafetterne, og sådan ser det også ud til at ende i år.

Tv2 Sport sender transmissionen fra kl. 15.55.

VM-hjemmesiden med starttider, program og resultater mm.: http://www.woc2017.ee

Foto: Jeppe Ruud