Skip to main content

VM: MAJA ALM VANDT TREDJE SPRINTGULD I TRÆK

| Nyheder 2017

Maja Alm knuste al modstand, da hun vandt sit tredje verdensmesterskab på sprintdistancen i træk. Med en overlegen fysisk præstation ved verdensmesterskaberne i Estland vandt hun helt suverænt med et forspring på mere end et halvt minut. Russerne Natalia Gemperle og Galina Vinogradova vandt sølv og bronze.

- Det er så megafedt! Jeg har både glædet mig og frygtet den her dag i et år nu. Og jeg vidste, at det ville blive en stor udfordring. Så jeg var meget nervøs, men vidste godt, hvad min opgave var. Nemlig at fokusere på mig selv og arbejde hele vejen rundt. Og det fik jeg gjort, siger en lykkelig Maja Alm.

Allerede inden Maja Alm tog hul på de 3,4 kilometer i Tartus gader, lå favoritværdigheden solidt plantet på danskerens skuldre efter VM-triumferne på den korteste distance i 2016 og 2015. Og med et fokuseret udtryk lagde den forsvarende verdensmester hurtigt ud på den 3,4 kilometer i Tartus gader.

Det høje tempo holdt hun fast i hele vejen rundt - og havde allerede på de første mellemtider en klar føring. Maja Alm tog sikre vejvalg rundt i den kuperede park og de brostenbelagte gader, der lagde grund til sprintfinalen.

Forspringet voksede og voksede undervejs, og lød i målet på suveræne 37 sekunder til russiske Natalia Gemperle.


Cecilie Klysner beviste, at hun også er rykket et niveau op i forhold til tidligere og løb en flot syvendeplads hjem på sprinten - bare 25 sekunder fra en bronzemedalje. Det er hendes første individuelle top 10-placering ved et VM.

- Jeg er helt vildt glad. Man kan altid komme i tanke om småting, man kunne have gjort bedre, og være i tvivl om man har taget de rigtige vejvalg. Men jeg holdt sammen på det hele vejen og gav alt hvad jeg havde, siger Cecilie Klysner.Debutanterne Amanda Falck Weber og Caroline Gjøtterup leverede også to flotte præstationer og endte som henholdsvis nr. 25 og 36.

Tue Lassen lagde hurtigt ud på mændenes 4,0 kilometer - og lå længe med mellemtider til en placering blandt de seks bedste. Men på den sidste tredjedel af banen var der ikke kræfter til at holde det høje tempo og efter nogle mindre optimale vejvalg løb han i mål som nummer 11.

Jakob Edsen leverede sin bedste præstation nogensinde ved et VM ved at blive nummer 18.

- Bortset fra en lille fejl til sidst, så har jeg fuld kontrol hele vejen rundt. Jeg trykker med alt hvad jeg har og kunne ikke have løbet en meter mere - det var fedt, siger en smilende Jakob Edsen.

Schweizeren Daniel Hubmann vandt sit syvende VM-guld foran Frederic Tranchand fra Frankrig, der var tre sekunder langsommere. Sidste års sprintverdensmester, svenske Jerker Lysell, blev nummer tre.

I morgen er der igen danske medaljechancer, når sprintstafetten løbes kl. 16.05 - en disciplin, som Danmark har vundet i de seneste to år.

Det sagde de efter sprintfinalen
Amanda Falck Weber: - Teknisk gik det meget godt, men jeg havde ondt i halsen her til morgen. Det tænkte jeg ikke meget over derude, men kan godt mærke, at jeg ikke har det helt så godt her bagefter.Caroline Gjøtterup: - Jeg har lidt blandede følelser over mit løb. Det var en god start med få poster, så jeg havde et godt overblik. Men et af langstrækkene på første runde havde mange hegn, og et af dem snød mig. Det samme skete på anden runde efter publikumsposten, og jeg blev ret stresset der. Placeringen er jeg tilfreds med, men der er plads til forbedringer.Tue Lassen: - Jeg åbnede meget hårdt, og det er jeg godt tilfreds med at have gjort. Langt hen ad vejen gik det også ret godt, men jeg var helt udsolgt til sidst, og kunne ikke holde helt sammen på det tekniske de sidste 3 poster. Det gav også min eneste egentlige fejl, hvor jeg på det sidste reelle vejvalg vælger forkert og løber endda forbi posten.
Målsætningen var en top 6, men er godt tilfreds alligevel. Farten og teknikken er der, og jeg er klar til i morgen.Lars Lindstrøm, Sportschef: - Det var fedt! Vi er megastolte af Maja - og også Cecilies præstation med en syvendeplads! Og så må vi ikke glemme, at både Amanda og Caroline leverer gode løb. Jakob har tydeligvis lyst på mere, og han skal bare fortsætte i den stil. Og Tues løb var også flot. Vi er rigtig glade for alle præstationerne.

Resultat, VM i Estland, Sprintfinale

Kvinder
3,4 kilometer, 13 poster
1. Maja Alm, Danmark 13.55 min.
2. Natalia Gemperle, Rusland +0.37 min
3. Galina Vinogradova, Rusland +0,39 min.
7. Cecilie Klysner, Danmark +1.02 min.
25. Amanda Falck Weber, Danmark + 2.16 min.
36. Caroline Gjøtterup, Danmark +2.53 min.

Mænd
4,0 kilometer, 15 poster
1. Daniel Hubmann, Schweiz 14.30 min.
2. Frederic Tranchand, Frankrig +0.03 min.
3. Jerker Lysell, Sverige +0.05 min.
11. Tue Lassen, Danmark +0.38 min.
18. Jakob Edsen, Danmark +0.56 min.

VM-hjemmesiden med starttider, program og resultater mm.: http://www.woc2017.ee

Foto: Kell Sønnichsen og Helge Lang Pedersen