Skip to main content

VM: Danske medaljechancer i sprintfinalen

| Nyheder 2017

Der er pæne chancer for en dansk medalje, når verdens bedste orienteringsløbere dyster om VM-guldet på sprintdistancen i den estiske by Tartu i eftermiddag. I fredagens kvalifikationsløb lykkedes det for det danske landshold at hente seks ud af seks mulige pladser i finalen. Og det har sat sig positive spor i truppen.

- Vi er klar. Løberne glæder sig, og humøret er højt efter den gode start i går, siger sportschef Lars Lindstrøm.

Den regerende danske sprintverdensmester Maja Alm løb et særdeles flot kvalifikationsløb i går, hvor hun vandt sit heat med mere end 30 sekunders forspring til den nærmeste forfølger.
Og derfor er sportschefens forventninger også størst til hendes præstation lørdag eftermiddag.

- Maja løber for at vinde. Det tror vi 100 procent på kan lade sig gøre, og hun viste jo i går at benene er gode. Men det kræver en fokuseret og målrettet præstation, for ellers vinder man ikke, siger Lars Lindstrøm.

Også Cecilie Klysner viste god form i kvalifikationen, hvor hun - ligesom Maja Alm - vandt sit heat. De to danske mænd i sprintfeltet, Tue Lassen og Jakob Edsen, kvalificerede sig også til finalen på fineste vis med placeringer som nummer tre og fire.

- Vi håber og drømmer om at Cecilie kan løbe sig ind i top 10, som vil være første gang for hende ved et VM. Jakob er i et hårdt felt, så hvis han kan løbe sig ind blandt de 20 bedste, vil det være rigtig godt. For Tue bliver det top 6, hvis han rammer dagen. Den bliver også hård, men det kan lade sig gøre, siger Lars Lindstrøm.

Der venter 3,4 kilometer orienteringsløb for kvinderne, mens mændene skal tilbagelægge 4 kilometer i dagens finale.

OBS! Dagens finale sendes live på Tv2 Play - og sendes først bagefter på Tv2 Sport.

Danske starttider:
Amanda Falck Weber 13.55
Caroline Gjøtterup 14.05
Maja Alm 14.25
Cecilie Klysner 14.27

Jakob Edsen 15.27
Tue Lassen 15.29

VM-hjemmesiden med starttider, program og resultater mm.: http://www.woc2017.ee