Skip to main content

World Cup: Tredjeplads til Maja Alm på langdistancen

| Nyheder 2017

 

Den danske sprintverdensmester i orienteringsløb, Maja Alm, præsterede endnu en gang på højt niveau, da hun løb en tredjeplads hjem på langdistancen ved World Cup-runden i Finland.

Dermed kan hun se tilbage på tre top 6-præstationer i den forgangne uge - med sprintsejren torsdag som det absolutte højdepunkt.

Maja Alm startede først ud på søndagens langdistance, der blev afviklet som en jagtstart - på baggrund af resultaterne tidligere på ugen. Bare to sekunder efter Maja Alm startede den stærke svensker Helena Jansson, og de to kom naturligt nok til at følges ad på store dele af dagens 11 kilometer.

På den første halvdel af banen lykkedes de med at holde forfølgerne bag sig. Men et fælles bom på post 13 betød, at den dobbelt verdensmester Tove Alexandersson fik lukket hullet op til de to førende - og dermed skulle løbet afgøres mellem tre løbere.

Alexandersson ledte an i tremandsgruppen - og slog mod slutningen et afgørende hul, der betød at hun kunne løbe i mål et halvt minut inden Jansson og Alm. I kampen om andenpladsen var Jansson, der også viste storform med sejren på gårsdagens mellemdistance, hurtigst af de to.

- Det er en rigtig lovende præstation i forhold til VM. Det er selvfølgelig ærgeligt, at hun og Helena Jansson bommer halvandet minut og lukker Tove Alexandersson ind i løbet. Men det vigtigste er, at Maja har fået nogle gode svar på, hvordan hun er løbende. Og det giver os tro på, at hun kan blande sig i medaljekampen på VM-langdistancen også, siger sportschef Lars Lindstrøm.

VM afvikles i Estland fra den 30. juni og en uge frem.

Tue Lassen var bedst placerede dansker i søndagens jagtstart, men følte sig træt efter tre konkurrencer i de seneste dage - og udgik derfor af langdistancen undervejs for at spare sig til de kommende ugers VM-træningslejr. Bjørn Cederberg og Magnus Dewett tankede endnu en gang erfaring mod verdens bedste på de mere end 15 kilometer i Lintukiima.

Helt i front sluttede nordmanden Magne Daehli, der undervejs hentede tre minutter på de førende og på de sidste poster gik forbi og kunne løbe i mål til sejr. Ligesom tidligere på ugen markerede de svenske løbere sig stærkt, og William Lind og Emil Svensk snuppede henholdsvis anden og tredjepladsen.

Læs mere på arrangørernes hjemmeside:

Resultater:
Langdistance - jagtstart, World Cup, Lohja, Finland.
Kvinder: 11,1 km. 23 poster
1. Tove Alexandersson, Sverige 77.27 min.
2. Helena Jansson, Sverige +0.27 min.
3. Maja Alm, Danmark +0.31 min.
54. Amanda Falck Weber, Danmark + 35.08 min.

Mænd: 15,3 km. 29 poster
1. Magne Daehli, Norge 90.03 min.
2. William Lind, Sverige +0.02 min.
3. Emil Svensk, Sverige +0.05 min.
60. Bjørn Cederberg, Danmark +26.52 min.
65. Magnus Dewett, Danmark +38.16

Foto: Lars Lindstrøm