Skip to main content

Forårssæsonen sparket i gang i høj solskin

| Thomas Greve Jensen | Nyheder 2017

Emma Klingenberg (Foto: DOF's fotoarkiv)

Forårssæsonen blev sparket i gang på smukkeste vis i Blokhus i dag, da Aalborg OK traditionen tro afviklede den forårsbebudere – Nordjysk 2-dages.

For to dage side lovede vejrudsigten regn, men på dagen de dystre udsigter udskiftet med smukt solskinsvejr og 8 graders varmen.

Dagens løb var langdistance, og banelæggerne Morten Schou og Teemu Niskanen havde lagt nogle udfordrende baner med mange poster. Især de lange baner fik en lang runde i de fysisk meget krævende åbne klitter helt ud mod havet. Man fik således et meget præcist svar på, om vinterens træning havde båret frugt, eller om der stadig var noget at arbejde på.  

I herreeliteklassen viste Tue Lassen, at formen er rigtig god. Han løb et rigtig flot løb, ind til han helt sidst på banen hentede landsholdskollegaen Björn Cederberg med seks minutter. Sammen lavede de to reelle bom. Der var afbud fra Søren Bobach og Thor Nørskov, så selv med de to bom tog Tue en sikker sejr. Hans sejrsmarginal blev på næste fire minutter. Jakob Edsen fra Aarhus 1900 tog en sikker andenplads, mens Eskil Schønning og Björn Cederberg kom på de efterfølgende pladser.

I dameklasse viste Emma Klingenberg, at hun stadig løber stærkt. Til trods for at hun har lagt sin satsning på hylden, og ikke selv føler at formen er helt i top, tog hun en meget overbevisende sejr med 7 minutter ned til de to nordmænd Kaja Winsnes Nordhagen og Therese Haare. Lea Reime blev næstbedste dansker 10 minutter efter Emma, mens Stine Bagger Hagner og Caroline Gjøtterup kom på de efterfølgende pladser knap tre minutter efter Lea.

Søndag står der mellemdistance på programmet. Stævnepladsen er den samme som i dag. Postantallet er rigtig højt, så der venter helt sikkert nogle krævende baner i de tætbevoksede klitter.

Se resultater, baner og billeder (kommer senere) på stævnet hjemmeside.