Skip to main content

Junior-VM: Caroline Finderup nr. 21

| Administrator | Nyheder 2016

Og flot fight af Amanda Falck Weber i Mellem Finalen

Dagens stævneplads ved Susch-Lavin i Schweiz er en af de lavest beliggende her ved Junior-VM. Og det er heldigt nok, da der i løbet af natten faldt sne ned til 1.500 meters højde. Faktisk startede løberne blot 100 meter lavere end snegrænsen, så det var på et hængende hår, at der ikke var kommet spor i skoven. Ligesom de ret stejle skrænter ved dagens mellemdistance givetvis var blevet en del sværere at løbe på, hvis der havde ligget sne. Men det gjorde der altså ikke og de mange tilskuere kunne opleve en spændende live produktion fra endnu en fin dag.

Caroline Finderup fortsatte de fine takter fra gårsdagens kvalifikation og holdt sin seedning ved at løbe sig ind til en meget flot 21. plads efter et rigtigt stabilt løb. Rigtigt dejligt at have Caroline tilbage efter skader og dagens bedste danske præstation. Amanda Falck Weber startede som annonceret i går offensivt ud og fik post 1 fint. Derefter skiftede terrænet karakter og Amanda tabte desværre 2½ minut på det virkeligt vanskelige stræk til post 2. Så ved post 2 lå Amanda nr. 48 af de 60 deltagere i finalen. Men derfra og hjem viste Amanda flot moral og holdt flot schweiziske Valerie Aebischer bag sig, selvom denne ved post 4 var under et minut efter Amanda i terrænet. Josefine Lind lavede en fejl, der mindede meget om Amandas og havde yderligere et støre bom på post 6, hvilket resulterede i en endelig placering som nr. 47.

Den enlige danske herreløber i finalen, Laurits Bidstrup Møller leverede endnu en stabil præstation og holdt seedningen fra kvalifikationen fint ved at opnå en placering som nr. 52.

Øverst i feltet var det fortsat schweizerne, der dominerede. Hos pigerne slog supertalentet Simona Aebersold eftertrykkeligt fast, at bommet på langdistancen var en fejl, der ikke skulle gentage sig. 1:50 var marginalen til den glædelige polske overraskelse på andenpladsen, Alexandra Hornik. Og Simonas præstation var så suveræn, at hun trak svenske Johanna Öberg med sig rundt til en bronzemedalje. Megan Carter Davies fra Storbritannien erobrede en populær fjerdeplads lige foran langdistancemesteren Anna Haataja fra Finland. Hos herrerne var der den variation, at Thomas Curiger og Joey Hadorn byttede plads i forhold til de tidligere dage, men altså atter schweizisk dobbeltsejr. Norske Audun Heimdal sikrede sig bronzen.

Fredag afsluttes Junior VM med den traditionelle stafet. Drengene starter kl. 10:30 og pigerne kl. 11:15. Som altid venter der den interesserede en spændende live transmission via linket nedenfor.

http://www.jwoc2016.ch/?tab=Friday