Skip to main content

Junior-VM: Dygtige piger i Mellem kvalifikation

| Administrator | Nyheder 2016

Amanda nr. 2, Josefine nr. 4 og Caroline nr. 7 i deres heats

Tre dygtige piger stjal billedet på det danske hold ved dagens kvalifikationsløb på mellemdistance ved Junior-VM i Schweiz.

Amanda Falck Weber fortalte efter løbet, at hun i dag valgte at starte lidt mere offensivt end de andre dage. Og det gav bonus, da hun erobrede en forrygende andenplads i heatet, kun besejret med 20 sekunder af Johanna Öberg fra Sverige. Dermed er Amanda i morgen sikret en startplads helt nede i den sjove ende af feltet. Josefine Lind viste med et nyt flot løb, at anklen var klar igen efter vrikket på langdistancen. Josefine var på heatets fjerdeplads lige foran mesteren på langdistance Anna Haataja fra Finland. Tjek DOFs facebook-side og hør, hvad pigerne havde at sige efter løbet.

Men dagens mest glædelige danske præstation blev klart leveret af Caroline Finderup. Caroline viste i dag rigtigt højt niveau, da hun opnåede en meget sikker kvalifikation med 7. pladsen i heatet. Juniortræner Jeppe Ruud glædede sig over løbet og fortalte efter løbet, at Caroline har været meget plaget af skader, men at hun i dag viste, hvad hun virkeligt kan.

Hos herrerne leverede Laurits Bidstrup Møller og Mikkel Lyskjær klart godkendte præstationer, men hvor det blev stolpe-ind til Laurits på 19. pladsen, så blev det stolpe-ud til Mikkel, der på 22. pladsen var blot 2 sekunder fra den 20. plads, der havde sikret en plads i A-finalen. Nu kan han i stedet se frem til en sen startposition i morgendagens B-finale. De øvrige danske løbere var lidt længere fra kvalifikationen. Jeppe havde selvfølgelig noteret sig, at Mikkel var lige uden for finalen, men det var endnu et stabilt løb og leverede igen en rigtigt flot debutantpræstation, så der er et rigtigt godt håb om, at han kan løfte sig yderligere de kommende år. Generelt havde trænerne håbet på lidt bedre resultater, men glædede sig over, at de, som præsterede godt, gjorde det på et rigtigt højt niveau.

I det store billede så man tydeligt, hvem der behersker løb ned ad bakke på stejle, småstenede og græsbevoksede skrænter. Schweiz og Norge fik alle løbere videre, mens selv Sverige måtte se tre ryge ud af A-finalen. Finland tog hele to af de sviende 21. pladser og fik derfor kun 10 til finalen. Mellemdistance er en disciplin, som rigtigt mange landes udøvere behersker og der er rigtigt mange lande repræsenteret i morgendagens A-finale.

B- og C-finaler starter i morgen fra kl. 09:00, pigernes A-finale har start fra kl. 10:02-12:00 og herrerne fra kl. 11:02 til 13:00. Som altid kan slagets gang følges via stævnets hjemmeside, hvor transmissionen starter kl. 10:00.

http://www.jwoc2016.ch/?tab=Thursday