Skip to main content

Alm og Boesen vandt DM Sprint i Haderslev

| Administrator | Nyheder 2016

Maja Alm tog sit femte DM i sprint, mens Andreas Boesen kan kalde sig danmarksmester i sprint for første gang.

Den tredobbelte verdensmester Maja Alm (OK HTF) levede op til favoritværdigheden, da hun sikkert vandt sit femte danmarksmesterskab i orienteringsløb på sprintdistancen.

I forårsolen på "hjemmebanen" i Haderslevs kringlede gader var Maja Alm knap et halvt minut hurtigere end en anden verdensmester, Emma Klingenberg (Faaborg OK), der snuppede sølvmedaljen. Cecilie Klysner (FIF Hillerød) blev treer.

Lidt mere end halvvejs på dagens 3,6 kilometer lød Maja Alms forspring på 10 sekunder til konkurrenterne, og så øgede sprintverdensmesteren ellers farten på banens sidste poster.

- Der var nogle gode, lange stræk til at starte med, hvor pulsen røg godt op, og så blev det mere krævende på korte stræk mellem posterne til sidst. Det var rigtigt fedt at løbe i Haderslev, også selv om jeg aldrig har boet inde i byen. Jeg kender gågaden, men havde ikke styr på alle passagerne, så det var ikke nogen stor hjemmebanefordel, siger Maja Alm.

Og selv om Maja Alm har masser af internationale sprintmedaljer hjemme på trofæhylden, så får dagens danske sprintguld smilet til at brede sig i HTF-løberens ansigt.

- Efter at Emma Klingenberg stoppede på landsholdet, vidste jeg at presset ville ligge på mig, så jeg har sjældent været så nervøs op til et DM. Men jeg skal vænne mig til at være favorit i denne sæson, så dagens sejr giver masser af selvtillid inden World Cuppen i næste uge og EM og VM senere på sæsonen, siger Maja Alm.

Hos mændene tog Andreas Boesen, OK Roskilde sit første danske seniormesterskab, da han snød landsholdskollegerne Søren Bobach (OK Pan Aarhus) og Tue Lassen (Faaborg OK) for sejren.

Andreas Boesen var 10 sekunder hurtigere end sprintverdensmesteren fra 2014, Søren Bobach, mens Tue Lassen brugte 47 sekunder mere end Roskilde-løberen på de 4,1 kilometer i Haderslev.

- Det var lettere end jeg havde ventet, men det betyder også at farten ryger i vejret, og dermed også risikoen for at lave fejl, siger Andreas Boesen.

- Min form er god for tiden. Det har jeg både vist i flere test og nu i dag. Jeg har altid været i hælene på Søren og Tue, så når det lykkes at slå dem i dag, tror og håber jeg også på, at jeg kan løfte mine internationale resultater i år, slutter han.

DM i Orienteringsløb, Sprint, Haderslev
Kvinder: 3,6 kilometer
1. Maja Alm, OK HTF, 15.06 min.
2. Emma Klingenberg, Faaborg OK, 15.30 min.
3. Cecilie F. Klysner, FIF Hillerød, 16.20 min.

Mænd: 4,1 kilometer
1. Andreas Boesen, OK Roskilde 15,45 min.
2. Søren Bobach, OK Pan Aarhus 15.55 min.
3. Tue Lassen, Faaborg OK, 16.32 min.

Kontakt:
Lars Lindstrøm, landstræner - telefon 41969373
Erling Thisted, pressekontakt – telefon 41969372

http://dm.okhtf.dk/?visaar=2016