Skip to main content

DM sprint og ultralang står for døren

| Administrator | Nyheder 2016

Forårets store DM-weekend lægger op til spændende dyster

Forårets store DM-weekend står for døren, med DM-sprint fredag og DM-ultra lang søndag. HTF står for begge arrangementer, og for at de ikke skal komme til at kede sig, byder de også på Sprint mix-stafet om lørdagen. Så der er fuldt program – og der er lagt op til nogle spændende konkurrencer.

Stærkt sprintfelt
Hos pigerne skal medaljerne formentlig fordeles mellem de fire sidststartende, Ida Bobach, Cecilie Klysner, Emma Klingenberg og Maja Alm. HTF’s egen Maja Alm må som forsvarende verdensmester på distancen nok bære favoritværdigheden – men det bliver spændende at se, om der er en af de tre andre piger, der kan vriste mesterskabet fra Maja.

Det bliver et spændende gensyn med Emma Klingenberg, der har valgt at lægge satsningen på hylden. Men mange års skarp træning har givet en god grundform, og hun kan formentlig gøre det rigtig godt. Også sidste års danske mester på distancen, langdistanceverdensmesteren Ida Bobach stiller til start. Det bliver hendes første hurtige konkurrence efter en længere skadespause, så det er spændende at se, hvor langt det rækker.

Hos herrerne er Søren Bobach umiddelbart favorit. Men også hos herrerne er der et rigtig stærkt felt, med Tue Lassen, Rasmus Djurhuus, Andreas Boesen, Jakob Edsen og Søren Schwartz som spændende outsidere.

Både i dame og herreklassen udfordres de danske stjerner af nogle stærke udenlandske profiler. De kan dog ikke blive danske mestre.

Få landsholdsløbere til DM ultra-lang
Til DM ultra lang søndag har mange af landsholdsløberne valgt at stå over, for at spare kræfterne til World Cuppen i Polen i næste uge. Hos damerne er der dog stadig et stærkt felt. Maja Alm stiller til start – og det samme gør Emma Klingenberg. Så bliver det til et spændende gensyn med Signe Søes, der stoppede landsholdskarrieren for et par år siden. Det er svært at sige hvilken form hun er i, men mon ikke den er OK, når hun stiller op til DM på ultra lang.

Hos herrerne er Magnus Dewett eneste landsholdsløber på startstregen. Der er lagt op til en kamp mellem ham, Rasmus Djurhuus og Jonas Munthe – med veteranen René Rokkjær som en farlig outsider.

Resultater fra konkurrencerne kommer på arrangørernes hjemmeside.

http://dm.okhtf.dk/