Skip to main content

Dansk broncemedalje til VM i præcisionsorientering

| Administrator | Nyheder 2015

Indsendt af Søren Saxtorp 
 
Søren Saxtorph fra Ballerup OK modtog lørdag broncemedaljen i paralympic klassen i Zagreb, Kroatien, hvor verdensmesterskaberne blev afholdt i meget afvekslende terræner. 
 
Den første konkurrencedag nærmede sig ekstremsport, da en hel nats kraftig regn havde forvandlet skoven til et mudderhul, hvor fremkommeligheden for både gående men især kørestolsbrugerne var en udfordring. Maks tiden var forlænget til 3 t og 20 min. i paralympic for de 26 poster og 2,3 km. 
Arrangørerne havde udstationeret hjælpere på ruten, og nogle steder var der tre mand til at hjælpe med at forcere de glatte passager. Dagen krævede således høj koncentration og de færreste kunne nå at bevæge sig frem og tilbage i terrænet mere end højst nødvendigt, for at se posterne fra flere vinkler. Det lykkedes Søren at holde hovedet koldt og kort og kompas fri for mudder, så efter den første dag lå Søren på andenpladsen i klassen med en enkelt fejl mere end den førende svensker, men tæt forfulgt, både på point og sek. fra tidsposterne.
 
Den anden runde i konkurrencen foregik i kvælende hede på en golfbane, og her lykkedes det Søren at køre igennem med 2 fejl, igen ud af 26 poster, hvilket rakte til en 6. plads, og dermed en samlet tredjeplads.
 
 
Udover de klassiske præcisionsorienteringsbaner, afvikledes også Temp-O konkurrence, dels i en bypark/arboret og dels på golfbanen, men her lykkedes det desværre ikke at få nogle danskere i finalen. Men det var tæt på. Fra kvalifikationen skulle 36 i finalen. Maria Krog Schulz (Ballerup) blev nr 40 kun 15 sek fra nr 36, der i alt brugte 345 sek.  VM debutanten Johanne Biering (Silkeborg) på kun 14 år, blev nr 42 og var 24 sek. fra kvalifikation. Man må sige, det var en flot debut, og lover godt for fremtiden. I tempo er det ofte de unge, der markerer sig. I alt deltog 83 (hvert land må stille op med 4 deltagere).
 
I præ-O hold-konkurrencen endte Danmark på en 8. plads, og dermed udenfor podiet. Holdet bestod af Maria, Johanne og Søren. 
Det danske hold bestod også af Jahn Petersen, Vestjysk OK i paralympicklassen og i den åbne klasse deltog også Lars Ole Larsen, Silkeborg OK.
 
 
 
Resultater: 
Paralympic:
1. Vladislav Vovk, UKR, 49 point, 398 sek
2. Ivica Bertol, CRO, 48 point, 114 sek
3. Søren Saxtorph, DEN, 47 point, 262 sek
40. Jahn Petersen, DEN, 20 point, 294 sek
 
Open:
1. Michele Cera, ITA, 51 point, 193 sek
2. Antti Rusanen, FIN, 50 point, 65 sek
3. Martin Jullum, NOR, 50 point, 189 sek
32. Maria Krog Schulz, DEN, 45 point, 255 sek.
56. Johanne Biering, DEN, 39 point, 250 sek.
61. Lars Ole Larsen, DEN, 37 point, 381 sek
 
Mere detaljerede resultater kan læses på WTOC2015.org