Skip to main content

DOF satser på skoler og ny teknologi

| Administrator | Nyheder 2015

Med en støtte fra Nordea-fonden på 6.500.000 kr. over de næste tre år, indleder Dansk Orienterings-Forbund en historisk satsning på at udbrede den danske befolknings kendskab til orienteringsløb.

Nordea-fonden støtter Dansk Orienterings-Forbunds største satsning i mange år med 6.500.000 kr. i perioden 2015-2018. Målet er at øge interessen for idrætsgrenens lette tilgang til motion i det fri.

”Der er et stort potentiale for at udbrede orienteringsløb, og det er oplagt at sætte særligt ind i skolerne. Idrætsgrenen har en legende tilgang til motion i det fri, som både er motiverende og får alle med ,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv. Fonden støtter allerede Find vej i Danmark.

’Find vej i Danmark’ er en let tilgængelig udgave af orienteringsløb og forbundets største breddesatsning nogensinde. Over 100.000 danskere har prøvet de mere end 200 grønne motionsarenaer fordelt i skove, parker og byer over hele landet, og natur- og motionskonceptet yder dermed også et bidrag til folkesundheden. Alle kan via siden findveji.dk hente et kort og begive sig på jagt efter faste poster i det fri. Dette udgør fundamentet i den kommende satsning.

Orienteringsløb på skoleskemaet
Folkeskolen vil blive prioriteret højt i de kommende år, hvor Dansk Orienterings-Forbund gennem målrettet undervisningsmateriale, skræddersyede undervisningsforløb og inspirationskurser for lærere, vil gøre det lettere at undervise i orienteringsløb med udgangspunkt i ’Find vej i Danmark’. For skolerne vil et sådant undervisningsforløb kulminere med afholdelse af skolernes egen ’Skolernes find vej dag’.

Med støtten vil Dansk Orienterings-Forbund og dets klubber fortsat etablere og opdatere de eksisterende mere end 200 ’Find vej’-tilbud over hele landet, ligesom den årlige landsdækkende ’Find vej Dagen’ bliver en fast tilbagevendende natur- og motionsbegivenhed en lørdag i april hvert år. Siden 2012 har Dansk Orienterings-Forbunds klubber årligt afviklet ’Find vej Dagen’ bestående af mere end 40 gratis motionsarrangementer i det fri, hvor man selv bestemmer tempoet, og familien kan gøre det sammen.

Endelig udvikles en mobil-app, hvor man ved hjælp af GPS-tracking kan følge sin vej fra post til post og bagefter også sammenligne sin rute med andre, der har gennemført samme rute.

”Det er et skridt frem for Dansk Orienterings-Forbund, at vi med støtten fra Nordea-fonden kan intensivere vores målrettede arbejde med at vise orienteringsløb frem som en sjov, tilgængelig og udfordrende idræt. ’Find vej i Danmark’ har vist potentialet og med støtten har vi nu muligheden for at intensivere dette arbejde ude på landets skoler”, siger direktør i Dansk Orienterings-Forbund Michael Sørensen, der sammen med landets orienteringsklubber glæder sig til at byde en masse nye velkommen uafhængigt af erfaring og formåen.

Yderligere information

Find vej Dagen:

’Find vej Dagen’ har været afholdt siden 2012 og tiltrækker årligt mere end 3.000 deltagere. Næsten alle aktive orienteringsklubber i Danmark er med på ’Find vej Dagen’ og byder på kort, instruktion og forfriskninger. Find vej Dagen 2016 afholdes lørdag den 30. april.

Find vej i Danmark:
’Find vej i Danmarks’ hjemmeside, hvor man kan downloade orienteringskort og skaffe sig et overblik over de mere end 200 ’Find vej’-tilbud: www.findveji.dk
’Find vej i Danmarks’ Facebook-side: www.facebook.dk/findveji

Dansk Orienterings-Forbund:
Specialforbund for Danmarks godt 80 orienteringsklubber med i alt knapt 7.000 medlemmer.
Hjemmeside: www.do-f.dk

Kontaktperson for pressen:
Direktør Michael Sørensen, Dansk Orienterings-Forbund: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., 4196 9370
Nordea-fonden. Kommunikationschef Tine Wickers: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., 4070 3784