Skip to main content

Favoritsejre til DM-nat

| Administrator | Nyheder 2015

Årest første DM bød på de forventede favoritsejre

Esbjerg OK bød på flotte rammer for årets DM-nat. Der var en flot indendørs stævneplads med storskærm, hvor man kunne sidde inden for i varmen og følge eliteløbernes kamp i skoven via tracking.

I herreklassen viste trackingen tidligt, at kampen om titlen stod mellem sidste års vinder Søren Schwartz og den formstærke forsvarende sprintverdensmester Søren Bobach. Bobach holdt et højere tempo end Schwartz, men han lavede en del småfejl, så spændingen var intakt under hele konkurrencen. Til sidst trak Bobach dog fra og kunne løbe en forholdsvis sikker sejr i hus, med en marginal på 1:58 min ned til Schwartz.

Kampen om bronzemedaljen blev også spændende. Rasmus Djurhuus mistede en del tid i starten af banen – og bommede blandt andet næsten tre minutter på en post, hvorefter han blev hentet af Søren Schwartz. Det fyrede op under Djurhuus, og han løb rigtig hurtigt på resten af banen. Han hentede stødt ind på Tue Lassen og Andreas Boesen. Tue måtte erkende at løbeformen ikke er på plads endnu, så han kunne ikke følge Søren Bobach, da han blev hentet. Til sidst mistede han en del tid. Andreas Boesen skruede til gengæld op for tempoet til sidst. Han afviste angrebet fra Rasmus Djurhuus, der nu var trukket fra Søren Schwartz i skoven, og kunne løbe bronzen i hus.

I dameklassen var der lagt op til et spændende møde mellem Maja Alm, Ida Bobach og Emma Klingenberg. Men Ida meldte afbud, da hun endnu ikke er helt over sin fodskade, og Maja måtte efter opvarmningen konstatere, at hun endnu ikke var kommet sig over den sygdom hun havde i kroppen, så hun stod over. Det betød at Emma Klingenberg trods et ikke perfekt løb kunne løbe en sikker sejr i hus – og dermed forsvare sin titel fra sidste år. Sølvet gik til Signe Klinting, der blev hentet af Emma tidligt i løbet. Emma var fysisk stærkere og løb fra Signe af flere omgange, men Signe lukkede flere gange hullet på lidt smartere vejvalg og sikre indgange i posterne. I kampen om bronzen kunne Helle Holm Clausen iføre sig sin første individuelle seniormedalje, efter en tæt kamp med Inge Skovgaard Knudsen.

I H 20 vandt Aske Jepsen med en marginal på 31 sekunder foran Emil Øbro, mens Malthe Gaarsdal løb bronzen i hus efter lidt lampeproblemer til sidst på banen. I D20 vandt Josefine Lind en forventet sejr. Iben Valery viste rigtig flot form og vandt sølvmedaljen foran Caroline Gjøtterup.

H21 13,0 km
1.\tSøren bobach, OK Pan Aarhus\t69:40
2.\tSøren Schwartz, FiF Hillerød\t71:38
3.\tAndreas Boesen, Roskilde OK\t75:55
4.\tRasmus Djurhuus, OK Pan Aarhus\t76:39
5.\tTue Lassen, Faaborg OK\t 78:58
D21 7,6 km
1.\tEmma Klingenberg, Faaborg OK\t54:04
2.\tSigne Klinting, FiF Hillrød\t58:48
3.\tHelle Holm Clausen, OK Øst\t76:58
H20 9,0 km
1.\tAske Jepsen, Søllerød OK\t58:28
2.\tEmil Øbro, Tisvilde Hegn OK\t58:59
3.\tMalthe Gaarsdal, Farum OK\t61:24
D20 6,225 km
1.\tJosefine Lind, OK Gorm\t 44:46
2.\tIben Valery, Tisvilde Hegn OK\t49:40
3.\tCaroline Gjøtterup, Faaborg OK\t50:18


Genoplev trackingen og se resultater på løbets hjemmeside:

http://www.okesbjerg.dk/Joomla_3/index.php/dm-nat-2015-i-marbaek-plantage