Skip to main content

Optakt til Langdistancen

| Administrator | Nyheder 2014

Store forventninger til Ida Bobach

I morgen onsdag er der så konkurrencedag igen, hvor langdistancefinalen skal afvikles. Men tør næsten ikke håbe på, at Danmark kan levere endnu en medalje, men på den anden side hører Ida Bobach til blandt i hvert fald outsiderne, og hendes seneste præstationer endda blandt favoritterne. Og mon ikke hun har ladet sig inspirere af den danske succes, og i hvert fald kan løbe uden specielt medaljepres, da både DOFs og Team Danmarks målsætninger er så rigeligt opfyldt. Det spekulerer Ida nu nok ikke så meget på, når hun står på startlinien til den 11 km lange rute med en forventet vindertid på 77 min.
Ida siger selv: ”Jeg havde et helt fantastisk junior-VM i 2009, hvor jeg vandt langdistancen. Det vil være vildt fedt, hvis jeg kan præstere et godt resultat igen. Jeg håber på at kunne holde hele vejen hjem i morgen.”

Derudover skal det blive spændende at se, hvad Emma Klingenberg kan vise på lang. Emma har de klare fysiske forudsætninger til at løbe lang, hun har tanket selvtillid ved den netop vundne stafetmedalje og kan løbe uden noget stort pres. Så Emma kan ”sagtens” gå hen og præstere et rigtigt godt resultat.

Landstræner Lars Lindstrøm siger: "VM er startet fantastisk godt på sprinterne. Nu har vi fokus på skovdistancerne, og også her har vi gode chancer for succes. Allerede i morgen har vi en god mulighed på langdistancen ved Emma Klingenberg og Ida Bobach. Løberne virker tændte og klar, og selvom Ida fik et trælår på træningen for 2 dage siden, så kæmper vi igen om medaljer"I

Ita Klingenberg skulle også have løbet lang, men har haft lidt problemer med sit knæ siden EM, og landsholdsledelsen har besluttet, at det vil være for stor en chance at tage med 2 hårde konkurrencer i dette hårde terræn, så Ita spares til Mellemdistancen på fredag. I stedet får Stine Bagger Hagner chancen.

Hos herrerne stiller Rasmus Djurhuus og Christian Bobach op på den 16,36 km lange rute med en forventet vindertid på 97 min. De har forhåbentlig også ladet sig inspirere af de store danske VM-præstationer hidtil, men skulle de komme i top 25, vil det være en flot præstation. Rasmus Djurhuus siger: ”Det bliver en rigtig hård og udfordrende langdistance. Der er mange højdemeter der skal spises. Langdistancen er særlig fordi den byder på spændende vejvalgsstræk og ofte svær posttagning.” ”Jeg har haft meget fokus på det mentale frem mod den her langdistance. På det punkt føler jeg mig meget mere forberedt end tidligere. Vi må se om det fysiske også komme til at spille for mig”

Se hele interviewet med landstræneren, Ida Bobach og Rasmus Djurhuus her

Damernes finale starter kl 12 – og herrernes kl 12,50. Hos herrerne skal de største favoritter nok findes blandt Olav Lundanes, Norge, Daniel Hubmann, Schweiz, Thierry Gueorgiou, Frankrig og Valentin Novikov, Rusland, men på det seneste er der ofte dukket ”nye” navne op, som har en rigtigt god dag!. Hos damerne er det nok de 2 unge stjerner Judith Wyder, Schweiz (med 2 guldmedaljer allerede) og svenske Tove Alexandersson, der skal kæmpe med Annika Billstam, Sverige og Ida Bobach (?) om topplaceringerne.