Skip to main content

VM-sølv til mix-sprintstafet holdet

| Administrator | Nyheder 2014

Dramatisk tæt sprintopgør ved det første VM i mix-sprintstafet

Det stærke danske sprintstafethold hentede endnu en medalje hjem til Danmark ved mix-sprintstafetten her til aften. Det er den fjerde medalje ved dette års VM – det bedste resultat vi har præsteret nogensinde. Der var spænding til det sidste på stævnepladsen midt i Trento by.

Landstræner Lars Lindstrøms umiddelbare reaktion efter løbet: ”Vi vidste, at vi havde muligheden for at kæmpe med om sejren – og selvom vi længe lå i førerposition er vi absolut glade for sølvmedaljerne, da vi ved, det er de helt små marginaler, der er afgørende, og i dag var schweizerne lige en tand skarpere end os”.

Emma Klingenberg lagde stærkt ud og lagde sig i spidsen, således hun lå forrest ved passage af stævnepladsen. På den sidste runde formåede Emma at holde meget høj fart og kunne sende Tue Lassen afsted i bedste tid, dog kun få sekunder foran Rusland og Schweiz.

”Præcis i det øjeblik starten gik, begyndte det at vælte ned med regn. Det fik stor betydning for mit løb – jeg gled, ligesom de andre løbere, rundt på gaderne i Trento, der er belagt med marmor.” -Emma Klingenberg.

Tue Lassen blev på andenturen hentet af belgieren Michiels Yannick, den tidligere heatvinder fra sprintkvalifikationen på Burano.

”Jeg forsøgte virkelig at presse på derude, men regnen blev lidt en begrænsning. Herudover laver jeg en ærgerlig rutine-fejl, da jeg ved passagen smider mit kort. Jeg var inden løbet fuldstændigt klar over at der var kortvend – ikke kortskifte, så det er jeg træt af,” forklarer Tue efter løbet.

Tue sender Søren Bobach afsted i anden bedste tid, og Søren formår at komme i front på den første del af banen. På sidste del af banen taber Søren dog 19 sekunder til schweiziske Matthias Kyburz, der kan sende verdensmesteren fra sprinten i Venedig, Judith Wyder, ud i bedste tid.

Maja Alm kom ud sammen med Galina Vinogradova, RUS og Lena Eliasson SWE. De tre jagtede schweizeren i front på hele banen. Maja pressede på og gav alt hvad hun havde. Ved indløb til mål havde Maja sat resten af gruppen af, og Judith Wyder kunne se Maja komme jagtende bagfra. Maja passerer mål kun tre sekunder efter. Rusland vinder bronze otte sekunder efter Danmark.

Det var fire glade, men drivvåde løbere, der blev hædret ved ceremonien lige efter afslutningen.

http://www.woc2014.info