Skip to main content

Kalevan Rasti igen

| Administrator | Nyheder 2014

Men også gode danske præstationer i Jukola

Herrestafetten Jukola - verdens største stafet - blev endnu en gang vundet af finske Kalevan Rasti med tilsyneladende uovervindelige Thierry Gueorgiou som ankermand med klart bedste tid på sidste tur.

Men undervejs spillede danske deltagere flere nøgleroller. Jeg har næppe spottet alle danske præstationer, men her er et sammendrag:

På første tur leverede Sigge Ludedal Jensen atter varen for sin svenske klub Denseln, da han skiftede som nr. 5, 2:29 efter norske Bäkkelaget. Der var stor spredning på første tur, hvilket blandt andet betød, at Rune Olsen pludselig fik hovedrollen i stafetten, da han blev sendt ud på anden tur alene i spidsen med et forspring på 1:17 til IFK Lidingö.

Det er noget af en opgave at få den tjans i den finske skumring og desværre blev det til tidstab i starten af turen, således at Rune allerede var 3:18 efter på første radio. Derefter fik han flot stabiliseret situationen og endte med at skifte som nr. 16, 3:31 efter. Bäkkelaget er dog langt fra tidligere tiders storhed og Jeppe Ruud løb senere holdet ind til en slutplacering som nr. 55.

Det enlige danske hold, OK Pan Århus, havde Jakob Ekhard Edsen på første tur og da Jakob skiftede som nr. 108 var han små 8 minutter efter. Claus Hallingal Bloch leverede en fin indsats, på andenturen, hvor der skete en del oppe foran, så selvom Claus var små 11 minutter efter de hurtigste på etapen, løb han klubben op til 59. pladsen - en smuk ophentning. Jonas Munthe gjorde det også fint før Christian Bobach med et pragtløb og 4. bedste tid af alle på 4. tur løb holdet fra 59 til 31. Herligt at se Christian tilbage i god form efter mange skadesproblemer gennem de senere år. Derefter tog juniorerne Thomas Knudsen og Magnus Dewett over med stabile løb i den hårde konkurrence før Henrik Jørgensen slutteligt bragte holdet ind på en plads som nr. 60.

Blandt topholdene var 5. tur den næste med danskere på hovedrollelisten. Søren Bobach var igen på Haldens hold med de fine traditioner og blev sendt ud på 8. pladsen, 6:25 efter. Søren løb helt forrygende og med dagens næsthurtigste tid løb han et minut ind på teten og sendte Magne Dählie ud på 6. tur som nr. 5. Det lover godt for Sørens VM-form. Haldens slutmand Olav Lundanes kunne dog ikke bringe holdet tættere på sejren da "den store franskmand" for alvor satte turbo på forrest i feltet. På samme tur holdt Rasmus Djurhuus Kristianssand OK på 10. pladsen, men han tabte dog små 3 minutter til førergruppen.

På 6. tur løb Tue Lassen ud som nr. 3 for sin finske topklub Vajakosken Terä 2:15 efter IFK Lidingö. Tue løb 16. bedste tid på etapen, hvilket han næppe er helt tilfreds med og da han samtidig tabte mere end 5 minutter til Fabian Hertner i Kalevan Rasti, som løb forbi Tue på denne tur, må det konstateres, at Tue ikke helt kunne være med de allerbedste i dag.

På 6. tur var Søren S. Sørensen et lille minut langsommere end Tue, da han løb IFK Göteborg fra 23. til 20. pladsen før unge Thor Nørskov havde fået tilliden med at løbe sidste tur for den traditionsrige svenske storklub, der endte som nr. 27 og hvor Thor måtte sande, at der trods hans enorme talent og gode form fortsat er et stykke vej op til de bedste på en lang bane i hårdt finsk terræn. Men ved junior VM om en god måned kan vi have grund til at have andre og gode forventninger til Thor, der har løbet flot hele foråret.

Nu er det så blot at se frem mod senior VM i Italien om en lille måned. Med de gode danske præstationer i Jukola weekenden, har vi bestemt noget at glæde os til.

http://online.jukola.com/tulokset/se/j2014_ju/