Skip to main content

Venlakavlen - OK Pan vandt for andet år i træk

| Administrator | Nyheder 2014

I helt suveræn stil

Venlakavlen er verdens største kvindestafet og orienteringsidrættens svar på champions league finalen.

Emma Klingenberg løb første tur for OK Pan Århus. På TV-billederne ser man et typisk stenet finsk terræn med dybe granskove og fra enkelte klip med tracking vises et detaljerigt og vanskeligt finsk terræn. Det var lige lidt nervøst, da Emma ikke kom op på første radio, selvom TV-billedet viste hendes passage, men på anden mellemtid efter 3,4 km var hun 1:30 efter på 2. pladsen og det så fint og sikkert ud, da Emma førte brystnummer 1 ind til TV-kontrollen. På tredje radio var afstanden reduceret til 1:09 og placeringen 20. De svensktalende speakere fortalte, at Emma jo er yngst på det danske hold og når hun er godt med inde, ser det fint ud, da de tre sidste løbere er endnu mere rutinerede i nordisk terræn. Først til første veksling kom Karolina Sundberg fra LYNX, så en dansk kending, Taru Ikaheimonen blev kastet for løverne ved at blive sendt først ud. 55 sekunder senere sendte Emma Signe Søes ud på anden tur på en 19. plads. Camilla Bevensee var 4,5 minutter efter som nr. 89. Klart godkendt.

På første radio på anden tur har Signe Søes ikke bare indhentet de andre hold. Hun har også sagt farvel og tak og er 1:09 foran nr. to, Tisaren. Hendes gamle klubkammerater fra IFK Lindingö ligger nr. 3. Speakerne er tydeligt imponeret og er imponerende godt informeret om Signes situation - dog mener de, at hun har to børn derhjemme... Stine Bagger Hagner holdt næsten fart med Signe i starten af anden tur og var nr. 36 på første radio. Før anden radio havde Signe et lille svaj og var så kun 39 sekunder foran. Stine løber fortsat forrygende og havde på anden radio taget 7 sekunder ind på Signe - Stine nu på en 29. plads. Tredje radio - Signe 1:17 foran IFK Lidingö. Ved skiftet var forspringet 49 sekunder.

I interviewet fortalte Signe, at det havde været forholdsvis enkel orientering og at det havde været tungt i starten og det havde passet Signe fint. Sine Bagger Hagner fuldendte en forrygende tur ved at skifte som nr. 24 og tabet blot et minut til Signe.

Maja Alm bare øgede forspringet. På anden radio var det 1:19 og derefter var der et langstræk, hvor Maja løb et minut hurtigere end konkurrenterne, der bl.a. tæller den mangeårige finske landsholdsløber Venla Niemi. Imponerende! I mål var forspringet 2:40.

Ida Bobach lod ikke de andre på holdet noget tilbage. Hun øgede straks forspringet og ved radioen 800 meter før mål var forspringet over 3,5 minutter. Og det forspring satte Ida naturligvis ikke over styr, så OK Pan Århus vandt Venlakavlen for andet år i træk - og for første gang i 20 år har samme klub vundet både den og Tiomila i samme år. Sejrsmarginalen blev på knusende 3:52 minutter.

Kæmpe til lykke til de dygtige piger, der endnu en gang viste deres store potentiale.

For OK Pan Århus 2 skiftede Signe Klinting som nr. 45, mens Miri Thrane Ødum i dagens 26. bedste tid på sidste tur løb holdet op til en flot slutplacering som nr. 26. Dermed blev OK Pan Århus den eneste klub med to hold i top 30.


http://arenan.yle.fi/tv/2296724