Skip to main content

De sidste pladser til VM er udtaget

| Administrator | Nyheder 2014

De sidste 3 herrepladser er besat, mens Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde, erstatter Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK

Om lidt over 2 uger starter årets store højdepunkt for landsholdet. VM 2014 arrangeres i Italien i Venedig, Lavarone og Asiago i perioden d. 5-12/7. Danmark stiller med et stærkt hold der vil kunne kæmpe med om medaljerne på alle distancer. De største forhåbninger er til damerne, der gentagende gange har vist at de kan og vil kæmpe med om metal. Herrerne har særligt på sprint vist at de også er godt på vej, hvorfor både sprinten i Venedig og den efterfølgende sprintstafet i Trento bliver interessant at følge.

Holdet er dog allerede inden VM blevet ramt af det første afbud. Rasmus Thrane Hansen, OK Søllerød, må desværre melde afbud til VM, da fodskaden som forhindrede EM-deltagelse tidligere på sæsonen, nu ligeledes tvinger ham til et VM-afbud. Genoptræningen forløber som planlagt, men troen på at nå topform inden VM mangler. Fuldstændig genoptræning og langsom opbygning mod næste år får nu fuld prioritet.
Anders Hougaard Boesen, OK Roskilde, indtræder på den ledige plads og får dermed mulighed for at gentage sidste års flotte VM-debut.

På mellemdistancen var Tue Lassen, Faaborg OK, allerede udtaget. Den sidste plads tilfalder Søren Schwartz Sørensen, FIF Hillerød, der igennem foråret har vist et stabilt niveau.

Landsholdsledelsen har i forbindelse med VM udtagelsen vurderet at niveauet på langdistancen pt. ikke er på et tilfredsstillende niveau. Man vælger dog alligevel at udtage et fuldt hold til VM, da antallet af fremtidige startpladser på mellem- og langdistance afhænger af placeringerne til de foregående to års VM'er. Allerede fra 2015 forventer landsholdsledelsen at DOF igen kan stille med et stærkt hold, også på langdistancen. De to pladser på langdistancen er besat efter en intern proces i landsholdgruppen, hvor totalbelastning for de enkelte løbere er blevet vurderet.
Pladserne på langdistancen tilfalder Christian Bobach, Silkeborg OK, og Rasmus Djurhuus, OK Pan Aarhus, der begge har gjort en stor indsats i kampen om VM-pladserne. Begge har i løbet af foråret i glimt vist positive takter, og nu får de mulighed for at præstere til årets vigtigste mesterskab.

I alt er 11 løbere udtaget til VM-holdet. 5 damer og 6 herrer kommer til at repræsentere Danmark Italien.

VM holdet 2014:
Damer:
Emma Klingenberg, Faaborg OK: Sprint, sprintstafet, lang og stafet
Ida Bobach, OK Pan Aarhus: Lang, mellem og stafet
Ita Klingenberg, Faaborg OK: Lang og mellem
Maja Alm, OK HTF Haderslev: Sprint, sprintstafet, mellem og stafet
Stine Bagger Hagner, Silkeborg OK: Sprint

Herrer:
Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde: Sprint
Christian Bobach, Silkeborg OK: Lang
Rasmus Djurhuus, OK Pan Aarhus: Lang
Søren Bobach, OK Pan Aarhus: Sprint, sprintstafet og stafet
Søren Schwartz Sørensen, FIF Hillerød: Mellem og stafet
Tue Lassen, Faaborg OK: Sprint, sprintstafet, mellem og stafet

Kommentarer og spørgsmål til udtagelsen bedes rettet til landstræner Lars Lindstrøm på mobil 41 96 93 73 senest fredag d. 20/6

http://www.woc2014.info/