Skip to main content

Flot bredde i damejuniorklassen

| Administrator | Nyheder 2014

Og ny – men kneben – sejr til Thor Nørskov

Ofte er der stor spredning, når der løbes lange krævende baner ved ranglisteløbene, men dagens LØBEREN League afdeling i Store Dyrehave var en forfriskende undtagelse i damejuniorklassen. Ved radioposten knap halvvejs på banen førte Nicoline F. Klysner med 21 sekunder foran Cecilie F. Klysner, men med et markant tidstab på banens sidste svære post – den tredjesidste – blev førerpositionen vekslet til en femteplads, som dog blev til en fjerdeplads via en flot fight ind mod mål. I stedet leverede Cecilie F. Klysner en fin afslutning efter nogle tidstab midt på banen, hvilket ledte til anden sejr på to dage til Cecilie. Miri Thrane Ødum fik en katastrofal start og klippede post et i en tid, der var næsten tre minutter efter den næstlangsomste. Denne ”rygsæk” til trods leverede Miri hele ti strækvindere og løb tre minutter hurtigere end alle andre fra første post og hjem. En nyttig erfaring til juniorverdensmesteren, der viste, at formen er OK, men at man skal være skarp hele vejen hvis man skal levere topresultater. Miris slutplacering var nr. 6, 1:46 efter Cecilie. På henholdsvis anden-, tredje og femtepladsen viste de unge løbere, Amanda Falck Weber, Josefine Lind og Nikoline Tillingsøe, at de også kan være med helt fremme, når det bliver langt og hårdt.

Når man ser på bredden i damejuniorklassen og sammenholder med niveauet i dansk dameseniororientering ved EM i Portugal, er det bare at glæde sig til de kommende år.

I det hele taget er der rigtigt meget god læring at finde ved at studere pigerne vejvalg på de mange vejvalgsstræk på dagens bane. Gå ind og find trackingen via arrangørernes hjemmeside, vælg ”2DRerun”, klik på den post, du vil følge vejvalgene fra og studer så vejvalgene. Undertegnede blev overrasket over tiderne på langstrækket fra post 6 til 7, hvor Josefine Lind er hurtigst af de trackede løbere med et lige på vejvalg, mens Cecilie taber tid på udenomsvejvalget – dog måske på grund af et skævt udløb fra post 6 i forhold til det valgte vejvalg. Ærgerligt at vi ikke har tracking fra Miri Thrane Ødum.

Herrejuniors LØBEREN League afdeling bød på et overraskende tæt opgør mellem favoritten Thor Nørskov og Magnus Maag. På trackingen kan man se de to tage næsten identiske vejvalg og i starten skiftes til at føre. På langstrækket fra 8 til 9 tager de forskellige vejvalg, men Thors var 20 sekunder hurtigere og på det og efterfølgende stræk lagde han grunden for at holde føringen resten af banen. Stefan Frands Petersen tog det bedste vejvalg nordom på skovvejen på dette stræk, hvor Simon Thrane Hansen fik bedste tid på også at løbe udenom og kompenserede for et svaj først på strækket ved at løbe rigtigt stærkt på vejen.

Efter de to første løb Thomas Knudsen sig op til den endelige tredjeplads efter et ikke optimalt udlæg og Stefan Frands Petersen erobrede med et rigtigt stabilt løb en flot fjerdeplads. Til post 14 laver Simon Thrane Hansen en fantastisk brøler ved at tage fejl af de lange lige skovveje og finde sig selv MEGET langt fra posten. Men viser derefter fantastisk moral med forrygende stræktider på de efterfølgende stræk. Også i denne klasse er der meget god læring at hente fra trackingen.

D 16 blev en triumf for Nikoline Holm Splittorff med et stabilt løb. Agnes Nørgård Kracht havde langt flere strækvindere, men også et antal tidstab, som der ikke var plads til. De stræk, som ikke blev vundet af Agnes, blev typisk vundet af Ida Øbro, der således også varierede mellem imponerende tempo og bom på posterne. I H 16 leverede Laurits Bidstrup Møller en stabil præstation på et højt niveau og var næsten tre minutter foran de næste danske løbere. Her viste Lasse Fugmann Thamdrup, at det betaler sig at kæmpe til det sidste, da han fik samme tid som Rune Østergaard efter at have løbet mere end et minut ind på denne på de sidste 4 poster.

Ved afslutningen af stævnet overtog juniorlandstræner Emil Thorsen mikrofonen og takkede arrangørerne fra FIF Hillerød Orientering for et rigtigt godt udtagelsesstævne, hvor løberne var blevet seriøst udfordret på krævende baner – præcis som landsholdsledelsen havde ønsket. Nu glæder vi os til sommer og se, hvordan det stærke juniorlandshold kommer til at leve op til de stolte danske traditioner.


Uddrag fra resultatlisten

H-16
1. Laurits Bidstrup Møller Silkeborg OK 49:21
2. Oscar Johansson OK Dacke 51:41 +2:20
3. Lasse Fugmann Thamdrup Allerød OK 52:14 +2:53
3. Rune Østergaard Søllerød OK 52:14 +2:53

D-16
1. Nikoline Holm Splittorff FIF Hillerød Orientering 49:56
2. Agnes Nørgård Kracht Tisvilde Hegn OK 51:49 +1:53
3. Ida Øbro Tisvilde Hegn OK 52:08 +2:12

D-20
1. Cecilie F. Klysner FIF Hillerød Orientering 59:49
2. Amanda Falck Weber Tisvilde Hegn OK 1:00:11 +0:22
3. Josefine Lind OK Gorm 1:00:39 +0:50
4. Nicoline F. Klysner FIF Hillerød Orientering 1:01:23 +1:34
5. Nikoline Tillingsøe Tisvilde Hegn OK 1:01:28 +1:39
6. Miri Thrane Ødum OK Øst Birkerød 1:01:35 +1:46

H-20
1. Thor Nørskov OK Øst Birkerød 1:10:52
2. Magnus Maag Søllerød OK 1:11:29 +0:37
3. Thomas Knudsen OK Melfar 1:15:24 +4:32
4. Stefan Frands Petersen Allerød OK 1:17:17 +6:25
5. Emil Øbro Tisvilde Hegn OK 1:20:34 +9:42
6. Magnus Dewett OK Snab 1:21:00 +10:08
7. Simon Thrane Hansen Søllerød OK 1:23:59 +13:07

http://www.fiforientering.dk/arrangementer/forarsorientering-2014.html