Skip to main content

Finsk sejr i stafetten og dansk 11. plads

| Administrator | Nyheder 2014

Ikke uventet vandt det finske førstehold mix-stafetten, mens det danske førstehold måtte nøjes med en 11. plads.

OPDATERET
Søndag formiddag blev World Cup mix-stafetten kørt i Gurresø/Krogenberg. Det blev en forholdsvis sikker sejr til det stærke finske førstehold med Marika Hara, Jussi Laurila og Pekka Niemi. Andenpladsen gik lidt overraskende til Frankrig 1, som efter flere år væk fra den absolutte top, igen kan mønstre et stærkt hold. Gaelle Barlet kørte først, mens den nyoprykkede 3-dobbelte juniorverdensmester fra 2013, Cedric Beill, kørte andentur og med Baptiste Fuchs som ankermand. Tjekkiet 1 med veteranerne Renata Paulickova, Jan Svoboda og Jiri Hradil tog 3. pladsen.

Det danske førstehold gled ned som nr. 11 (nr. 8 hvis man tager andre landes andethold ud af stillingen). Bjarke Refslund lagde ud og planen var at lægge pres på de øvrige hold, som næsten alle starter med damerytteren. Men det blev tidligt ødelagt, da en post var fjernet. Det betød samling, heldigvis var den "kun" smidt ind i skoven, så det forlyder at alle hold fik klippet og fortsatte. Det ser ud til at arrangørerne undgik en protest og anering af løbet. I tillæg havde Bjarke lidt fysiske problemer, hvilket betød skiftet til Camilla Søgaard blev næsten 2½ min. efter de førende. Både Camilla og tvillingebroderen Rasmus kørte et par rigtig gode ture med tider helt i top, men der var trods alt for langt op.

Det danske andethold blev ramt af en punktering tidligt på førsteturen og det satte Rasmus Lau Petersen noget tilbage og betød en stort set umulig opgave for Caroline Konring og Johan MacLassen at kunne hente det tabte ind igen. Holdet blev nr. 22 og de blev lige præcis overhalet af 3. holdet med Cæcilie Christoffersen og de to juniordrenge Conor Klingenberg og Rasmus Sørensen.

Det danske 4. hold med de to juniorryttere Silas Frederik Thomsen og Caroline Ryge Carlsen samt Malene Telyakevych blev nr. 29. Der var i alt 33 hold til start.

Næste landsholdsopgave bliver World Cup 2. afdeling i Sverige, umiddelbart før O-ringen.

http://okoest.dk/wc2014/