Skip to main content

Sprint-finalen – og danske forhåbninger

| Administrator | Nyheder 2014

Maja Alm og Emma Klingenberg med de største chancer

Så er det første finale ved EM, og det kunne meget vel være her, at Danmark fik sin første medalje – og alt andet end 2, måske endda 3 podieplaceringer (dvs nr 1-6) vil være en overraskelse og en skuffelse. Når man ser på de 15 sidst startende i damernes finale, ser man 5 schweizere (2 heatvindere), 4 svenskere (1 heatvinder) og 3 danskere – 1 russer, 1 ukrainer og en franskmand. Men ser på navnene, er der ud over Maja Alm og Emma Klingenberg vist kun Judith Wyder, Schweiz, der er decideret kendte sprinternavne. Alle de rutinerede svenskere, schweizere og finner er der ikke; så Maja og Emma er nok næsten de mest ”rutinerede”. Det er dog ingen garanti for hverken medaljer eller podium – og slet ikke i sprint, hvor den mindste fejl eller usikkerhed kan blive ganske kostbar. Så det vil slet ikke undre, hvis nogen udenfor disse 15 kommer på podiet!! Samtidig vil det være en fantastisk positiv overraskelse, hvis Stine Bagger Hagner kan gentage sin superpræstation fra kvalifikationen (nr 2) og derved komme på podiet. Det bliver spændende – og det bliver tæt.

I øvrigt er den først offentliggjorte startliste noget ”underlig” i sin rækkefølge, og ifølge Lars Lindstrøm er den også forkert og vil blive lavet om!! Det normale er, at de 3 heatvindere starter sidst, derefter de 3 2-ere osv – og herved skulle de danske starttider (ifølge Lars Lindstrøm) blive Emma kl 18,09, Maja kl 18,16 og Stine kl 18,18 (alle dansk tid) – og 1.start for damerne er kl 17,45. Der skulle være gps-tracking for alle – og i hvert fald for de danske løbere.

Hos herrerne vil det undre en del, hvis vinderen ikke bliver en schweizer – og skulle det endelig blive en anden, bliver det en svensker eller måske en finne!! Men igen: i sprint kan næsten alt ske! De fleste forventer nok at se Matthias Kyburz eller Daniel Hubmann som vindere, men man skal lige huske, at Hubmann har løbet alle kvalifikationer de første 3 dage. Skulle der blive plads på podiet til andre end schweizere og svenskere, kunne det være ”sjovt”, hvis det blev en dansker. Andreas Boesen var bedst i kvalifikationen som nr 4 i sit heat – og han er en både hurtig og rutineret sprinter, så top 10 burde være en mulighed. Søren Bobach blev ”kun” nr 9, men han forklarer selv på sin hjemmeside (http://bobach.eu/index.php/links/news-soren/81-eoc-qualifications), at han slet ikke var tilfreds med sit løb, men at han på det meste af banen holdt samme fart som de bedste! Men spørgsmålet er selvfølgelig, om de andre så også har mere at give af! Jakob Edsen kan også sagtens placere sig godt, men en placering i top 25 vil være rigtigt flot i sin første A-finale.

De danske herrers starttider er (ifølge landstræneren): Jakob kl 19,07, Søren kl 19,12 og Andreas kl 19,25, og også her skulle der være gps-tracking. 1.start hos herrerne er kl 18,45 dansk tid.

Man må så også håbe/forvente, at arrangørerne har helt styr på arrangementet, når selve løbsafviklingen går i gang.

http://www.eoc2014.fpo.pt/index.php/en/lc-eoc