Skip to main content

Ligeved og næsten – igen

| Administrator | Nyheder 2014

Emma Klingenberg 1 sekund fra bronzen

Det blev ikke helt det håbede i dag. 2 podiepladser er flot, og Emma Klingenbergs bedste individuelle mesterskabsløb som nr 4 er flot – men 1 sek havde gjort en verden til forskel! Det har været lidt svært at få helt præcise og officielle resultatlister, mellemtider mm – og liveresultaterne var nede i længere perioder. Så det var godt at gps-trackingen virkede, men helt præcis er den jo aldrig, og slet ikke i sprint – og på den så det fx ud til at Emma lå til en ”sikker” bronze ganske tæt på mål, men desværre ikke …

Emma sagde selv efter løbet: "egentlig er jeg rigtigt glad for mit løb. Jeg var helt vildt tændt inden start og havde rigtigt meget at skyde med derude. Det gik rigtigt fint i starten. Jeg havde lidt problemer ved slottet, men får presset godt på det meste af vejen derefter. Da jeg indhentede hende, der startede før mig, mistede jeg lidt af initiativet og det kostede nok lidt tid. Et sekund fra bronzen er selvfølgelig lidt hårdt, men jeg er helt vildt motiveret for at blive ved ned at kæmpe for en medalje."

Maja var aldrig rigtigt med helt fremme, men løb sig (som sædvanlig) lidt op til sidst og at komme på podiet som nr 6 er rigtigt godt, men som Maja selv siger:"Egentlig føler jeg, at jeg har præsteret i dag og fysisk kørte det rigtigt godt. Teknisk er der nogle gange, hvor jeg bliver lidt i tvivl, men jeg synes egentlig jeg tager nogle fine vejvalg. Men 30 sekunder efter er ikke godt nok, når målet er medalje. Nu må jeg lige bearbejde sprinten færdigt her i aften og så er jeg helt klar til at give den gas på mellemdistancen i morgen."

Stine Bagger Hagner kunne ikke helt følge op på sit flotte kvalifikationsløb og blev (vist) nr 33.

Damernes konkurrence

Det blev en schweizer der vandt, idet Judith Wyder på det allersidste overhalede ukrainske Nadiya Volynska, der ellers havde ligget i spidsen det meste af løbet. Det var i det hele taget de ”nye” schweiziske damer, der imponerede og dominerede, idet de satte sig på pladserne 1,3,5,7 og 8! De ”nye” svenske damer klarede det ikke helt, da bedste placering blev Lina Strand som nr 10.

Herrernes konkurrence

Danskerne kom aldrig helt til at præge konkurrencen, selv om Søren Bobach ifølge gps-trackingen var rigtigt godt med fremme de første poster. Søren endte som nr 14 eller 15, Andreas Boesen som nr ca 35 og Jakob Edsen som nr ca 39. (De lidt upræcise placeringer skyldes, at der endnu ikke foreligger officielle resultatlister)

Skuffede de svenske damer måske lidt, imponerede de svenske herrer til gengæld. Dobbeltsejr til Jonas Leandersson og Jerker Lysell foran 3 schweizere og en brite, så i virkeligheden kan man sige at Sverige og Schweiz næsten byttede roller i forhold til det sædvanlige. Hos schweizerne var det lidt overraskende Martin Hubmann, der vandt bronze foran Daniel Hubmann og Matthias Kyburz – og i en vis forstand var det også lidt overraskende at svenske Jonas Leandersson genvandt EM i sprint fra 2012,

Mellemdistance-finalen mandag

Som tidligere nævnt er der ca 100 løbere i både herre- og damefinalen, da kvalifikationsløbene blev aneret. Startlisterne er nu kommet, og man har valgt helt at se bort fra placeringerne i de anerede heats og vist brugt WRE-listen. Dvs at fx Signe Søes’ flotte heatsejr ikke har gavnet hende, og da hun ikke har løbet mange WRE-løb, har hun fået en tidlig starttid. Til gengæld har Tue Lassen fået en sen starttid, selv om han egentlig ikke havde kvalificeret sig til A-finalen.

Første starttid på mellemdistancen er kl 9,00 dansk tid – og med danske briller er det Signe Søes og Ida Bobach, der er de største forventninger til. Men Søren Bobach og Maja Alm havde begge fine kvalifikationsløb – og kan løbe relativt frit ovenpå sprintfinalerne, og Tue Lassen vil sikkert gerne vise mere end i kvalifikationen.

Forhåbentlig vil både liveresultater og resultatformidling i det hele virke lidt bedre end i dag.