Skip to main content

Superdag for de danske sprintere

| Administrator | Nyheder 2014

6 ud af 7 videre – og Stine Bagger Hagner med bedste resultat

Det blev en rigtigt god dag for de unge danske sprint-løbere, hvor især Stine Bagger Hagners flotte 2.plads aftvinger stor respekt, da hun fik rigtigt mange flotte ”skalpe” og var kun 13 sekunder efter det stærkeste schweiziske kort, Judith Wyder. Men når man derudover har en 3.plads, to 4.pladser, en 9. og 10.plads, må man være næsten mere end tilfreds.

Kvalifikationsløbene har været en stor succes for det unge danske hold og vist, at vi har mange løbere der kan være med helt fremme - med stensikre kvalifikationer. Det lover godt for finalerne. Eneste lille skår i glæden har været Tue Lassen, der blev reddet af "arrangørfejl" - men han skulle være over sin fysiske off-day og er helt klar på mandag. Til gengæld må man sige, at de yngste løbere næsten har præsteret over det forventede, med Stine Bagger Hagners flotte 2.plads i dag som det seneste eksempel, men både Ita Klingenberg og Jakob Edsen har været rigtigt skarpe – og så er der selvfølgelig Signe Søes’ 2 heatsejre.

Sprintkvalifikationerne

Herrerne var først på banen, og Jakob Edsen lagde ud med et rigtigt godt løb, som straks placerede ham i toppen – og selv om han sluttede som nr 10, var han kun 40 sekunder fra vinderen Martin Hubmann, Schweiz. I samme heat løb Andreas Boesen endnu bedre, da han sluttede som nr 4 kun 20 sek efter – og begge danskere ser ud til at have haft gode og stabile løb. I 3.heat var Søren Bobach med, og han startede helt forrygende, men faldt så lidt tilbage – og sluttede som nr 9, 43 sekunder efter vinderen Matthias Kyburz, Schweiz.

I 2.heat var vindertiden pudsigt nok 40 sek hurtigere end i de 2 andre heats – men alle ”favoritter” kom videre, selv om man må notere sig at både Finland, Storbrittanien og Rusland mistede flere løbere: hhv 3,2 og 5!! Og at en top 20 løber i verden, Kiril Nikolov fra Bulgarien ikke kvalificerede sig (på normal vis) for 3.dag i træk!!

De danske damer var meget overbevisende, da Stine som sagt blev nr 2, Maja Alm blev nr 3 og Emma Klingenberg nr 4. Eneste lille skår i glæden var her, at Mette Hjerrild ”kun” blev nr 21, efter at have tabt ca ½ min først på banen – og hun manglede 34 sek i at blive nr 17. Både Maja og Emma viste stort overskud ved at opnå topplaceringerne med meget stabile præstationer.

Som forventet var det ellers både schweizerne og svenskerne, der dominerede i toppen hos kvinderne – og det skal blive særdeles spændende at se, hvordan det vil gå i finalerne i morgen, hvor 1.start går kl 16,00 dansk tid.

Samtlige resultater (indtil videre uofficielle) på flg link: http://www.eoc2014.fpo.pt/index.php/en/lc-eoc