Skip to main content

Mellemdistance-kvalifikationen aneret

| Administrator | Nyheder 2014

Alle danskere således til A-finalen på mandag

Efter en særdeles dramatisk og lettere kaotisk proces blev der sent i går aftes truffet en endelig afgørelse vedrørende mellemdistance-kvalifikationen. På arrangørernes hjemmeside er der en grundig redegørelse for hele processen, med små kortudsnit, der viser et par af de problematiske poster. Denne kan man selv finde (på engelsk) via flg. link: http://eoc2014.fpo.pt/index.php/en/198-organizing-committee-statement-middle-distance.

Afgørelsen fastslår, at alle kvalifikationsløbere – herrer og damer – vil blive tilbudt at løbe A-finalen på mandag, og det endelige starttidspunkt og startrækkefølgen vil blive meddelt senere. Startrækkefølgen bliver muligvis efter WRE-placering, men det vides ikke. Nogle (af de bedste) nationer har været fremme med problemet om et særdeles langt ophold i karantænezone for de sidst startende (de bedste!), da alle løbere skal være i karantænezonen før første start af de ca 125 herrer og ca 100 damer.

Dvs både Tue Lassen, Jakob Edsen og Mette Hjerrild løber Mellemdistance finale på mandag – og det er således også besluttet at Tue Lassen ikke løber sprint-kvalifikation i dag, selv om han står på startlisten.

Sprint kvalifikationen

Her kl 11 dansk tid starter Sprintkvalifikationen så, og forhåbentlig vil alting klappe for arrangørerne. De danske løbere starter således (dansk tid):

11,15 Jakob Edsen
11,37 Andreas Boesen
10,41 Søren Bobach (og sidst startende herre er 10,43)
11,05 Mette Hjerrild
12,09 Stine Bagger Hagner
12,23 Maja Alm
12,31 Emma Klingenberg (sidst startende dame 11,32)

Så kl ca 13 vil alle kvalifikationsheats være afviklet. Man kan følge dem live via flg link, men de hidtidige dage har der været en lille forsinkelse med at få dem i gang:
http://www.eoc2014.fpo.pt/index.php/en/lc-eoc