Skip to main content

Alle danskere videre i Lang – og Mellem!?

| Administrator | Nyheder 2014

Signe Søes vinder igen sit heat

Det blev endnu en god dag for Danmark, da alle 4 slap igennem Langdistance-kvalifikationen. Derudover er der rygter om, at man har taget en beslutning vedrørende Mellemdistancen, hvor der var nedlagt protest fra 6 lande mod fejlplacerede poster. Alle mænd fra alle 3 indledende heats skulle kommer A-finalen på mandag, dvs både Tue Lassen og Jakob Edsen kommer med – men for damerne fastholder man resultaterne fra de 3 heats. Imidlertid meddeler landstræner Lars Lindstrøm fra Portugal, at der ikke er taget en endelig afgørelse og at juryen stadig voterer!!

Langdistance-kvalifikationen

Man kan ikke blive andet end voldsomt imponeret af Signe Søes, der igen vandt sit indledende heat – og igen ganske klart med ca 1 min. Et særdeles overbevisende comeback, og et signal til konkurrenterne om at Signe er i topform og stærkt motiveret. Godt nok har konkurrenterne måske ikke løbet sig helt ud i kvalifikationen, men det har Signe jo sikkert heller ikke!! Som forventet ser de værste konkurrenter ud til at komme fra Sverige og Schweiz, men Annika Billstam, Sverige, er slet ikke til EM og Helena Jansson løber ikke langdistancen. Men Lena Eliasson og Tove Alexandersson ser stærke ud, ligesom Judith Wyder, Schweiz og så er der også lige en ”ny” russer, Svetlana Mironova, som vandt 3.heat i dagens hurtigste tid. Det bliver spændende på tirsdag!!

Ane Linde imponerer også i sit comeback, da hun igen kvalificerede sig til en A-finale – og ganske sikkert som nr 11 i sit heat. Ane kommer ikke/næppe til at løbe med om topplaceringerne, men en placering som nr 20-25 er absolut indenfor rækkevidde.

Hos herrerne kvalificerede både Rasmus Djurhuus og Rune Olsen sig til A-finalen, men hvor Rune kvalificerede sig rimeligt sikkert som nr 13, sikrede Rasmus Djurhuus sig først ved en god finish den vigtige 17.plads og trods alt med en margin på 1 minut.

Hos herrerne kvalificerede alle favoritterne sig, men man kan dog bemærke at der røg en schweizer, en nordmand og en russer – og så gentog Gernot Kerschbaumer, Østrig, sin heatsejr fra Mellem, og i begge løb har han ligget foran Olav Lundanes, Norge, der nok er en af de helt store favoritter. Det er Daniel Hubmann, Schweiz, også med en sikker top-kvalifikation – og bemærkelsesværdigt er det også, at ”supersprinteren” Matthias Kyburz, Schweiz stillede op på langdistancen og blev en sikker nr 3.

Jeg har en aftale med Lars Lindstrøm om at han meddeler mig juryens afgørelse når den er der – og den vil bl.a. være afgørende for om Tue Lassen ”ekstraordinært” skal stille op i sprintkvalifikationen lørdag, hvor han i hvert fald er eftertilmeldt på Rasmus Thrane Hansens ledige plads.

Flg links kan være nyttige:
http://www.eoc2014.fpo.pt/index.php/en/ og http://www.eoc2014.fpo.pt/index.php/en/lc-eoc