Skip to main content

God start for Danmark til EM – men stort drama!

| Administrator | Nyheder 2014

7 ud af 10 videre, og Signe Søes heatvinder – men 6 lande har protesteret

Det blev en særdeles fornuftig dansk indledning på EM, idet 5 ud af 6 damer gik videre – og 2 ud af 4 herrer. Men ligeså glædeligt det var at se Signe Søes tilbage i fuld vigør med en heatsejr – og at se både Ida Bobach og Maja Alm i top 4, og at se Søren Bobach tilbage i sikker stil, ligeså nedslående var det at se Tue Lassen som nr 18, og dermed lige ude af A-finalen.

Det er en smule kaotisk i Portugal lige nu, fordi vist 6 lande (herunder Danmark) har protesteret imod fejlplacerede poster. Jeg har netop snakket med landstræner Lars Lindstrøm, der meddeler: ”Mindst én post er i herrernes A-heat står beviseligt forkert, og omkring en formeldepost har adskillige løbere haft problemer pga kortet/afmærkningen og flere steder er kortet måske ikke helt ”skarpt”. Juryen arbejder på sagen, og der skulle komme en udmelding kl 20 dansk tid – men det er meget svært at gisne om, hvilke konsekvenser der skal tages. Aneres A-heatet, skal principielt alle A-heat-løbere i finalen – men skal der så kun 17 fra hver af de andre heats?? Det vil der helt klart blive protesteret imod fra andre lande – og en mulighed er simpelthen, at alle heats hos herrer og kvinder aneres!!” Det er ifølge Lars Lindstrøm netop kaotisk og uforudsigeligt – og muligvis vil den endelige afgørelse først blive taget i morgen! En kedelig start på EM for arrangørerne – og for løberne!!

Tilbage til det glædelige: Signe Søes vandt 3.heat med ½ minut foran Tove Alexandersson. Ida Bobach blev nr 3 i 1.heat, 1 min efter Helena Jansson, og med Maja som nr 4 19 sek efter. I 2.heat kvalificerede Ita Klingenberg sig flot som nr 7 – og Ane Linde som nr 16 (med hele 4 sek til nr 18), og det var således kun Mette Hjerrrild, der i 3.heat blev nr 22, ca 2 min fra at kvalificere sig.

Hos herrerne kvalificerede Søren Bobach og Søren Schwartz Sørensen sig sikkert som hhv nr 7 og nr 9, hvorimod Tue altså manglede 10 sek i at kvalificere sig. I 3.heat blev Jakob Edsen nr 20 og var kun 15 sek fra at kvalificere sig – men vigtigst af alt efter et godt løb. Dagens skuffelse var altså Tue Lassen, der ifølge landstræneren simpelthen bare ikke havde noget at skyde med fysisk i dag.

Desværre har jeg ikke mulighed for at følge op på juryens udmelding – da påskeløbsforberedelserne kalder – men det vil der blive rådet bod på i morgen til langdistance-kvalifikationen, hvor man bestemt må håbe, at arrangørerne har mere styr på det.