Skip to main content

Grønland og orienteringsløb

| Administrator | Nyheder 2013

År 1999 blev Ilulissat orienteringsklub (IOG -Ilulissat Orienteering Greenland) stiftet med Olav Odgaard som primusmotor. Der har siden været stor aktivitet med et stabilt medlemsantal på ca 175. Højdepunkterne har været det årligt tilbagevendende arrangement Arctic Midtnight Orienteering - AMO og de ugentlige træningsløb.
36 km2 terræn er kortlagt og senest er der tilkommet et Sprintkort over byen.

Nuuk Orienteringsklub blev stiftet i 2009 og også her er der stor aktivitet med arrangementer, træningsløb og korttegning.

I år er Aasiaat Orienteringsklub kommet til. De er korttegningsmæssigt hjulpet igang af et korttegningsteam bestående af Olav Odgaard, Kell Sønnicksen, Steen Frandsen og undertegnede, som i sommer har tegnet et orienteringskort på 5 km2 over nærområdet ved byen. Desuden blev der afholdt et korttegningskursus med deltagere fra Ilulissat, Aasiaat og Sisimiut.

I Sisimiut har løberklubben i byen taget orientering på programmet og mon ikke der snart er stor orienteringsaktivitet også her.


På ferie i Grønland - prøv orienteringsløb.
At løbe et orienteringsløb i Grønland er en stor oplevelse og det er muligt i Ilulissat, Nuuk og Aasiaat som har faste ugentlige træningsløb om sommeren. Desuden findes der orienteringkort i Narsarsuaq og Qassiarsuk - Erik Den Rødes boplads.