Skip to main content

To bronzemedaljer til WTOC

| Administrator | Nyheder 2013

Sammen med WOC i Finland blev der afholdt WTOC og her klarede danskerne sig bedre.

Det danske hold bestående af Maria Krog Schulz, Vibeke Vogelius og Søren Saxtorph vandt en fornem bronzemedalje ved VM i præcisionsorientering (WTOC - World Trail Orienteering Championship), der også fandt sted i Finland i disse dage. Samtidig gentog Søren Saxtorph bedriften i paralympic-klassen.

Det blev altså til 2 x bronze.

Sverige tog guld og Kroatien sølv foran det danske hold, der kun var 6 sekunder foran Finland på 4. pladsen. Det var utrolig tæt mellem de 7 bedste. Kun 2 point skilte dem.

Sverige 59 point og 52 sek.
Croatien 58 point og 47 sek.
Danmark 58 point og 124 sek. (1 fejl på tidspost giver 60 straf-sek.)
Finland 58 point og 130 sek.
Norge, Lithauen og Tjekkiet alle på 57 point.

Søren fik bronzen i paralympic klassen efter 2 dages konkurrence.

"Jeg var nr. 6 efter 1. dag, så der skulle en god 2. dag til. Jeg vidste det var muligt, for i 2011 i Frankrig kom jeg også bagfra og fik sølv efter en 8. plads.
Jeg havde 2 fejl af 21, så egentlig ikke super, men de andre på 3-4-5. plads fra 1. dag havde flere."

To tjekker fik overraskende guld og sølv. Sverige og Finland plejer at være stærke og på skamlen, men ikke i paralympic klassen.

I åben klasse tog Sverige og Finland de 5 første pladser. Fra Danmark deltog Maria Krog Schulz (Ballerup), Vibeke Vogelius og Lars Ole Larsen (begge Silkeborg).
Maria gik fejlfrit igennem på 2. dagen og fik en delt 1. plads den dag. Desværre var hendes 1. dag ikke god. Så hun blev nr. 18 sammenlagt. Vibeke var ikke tilfreds hverken 1. eller 2. dag. Hun blev nr. 31 og Lars Ole nr. 45.

Da kun 2. dagen tæller i holdkonkurrencen betød de gode resultater altså at holdet fik en dejlig 3. plads, som ved EM sidste år.

http://www.woc2013.fi/ssl/woc.nsf/sp?Open&cid=content11CE01