Skip to main content

Dansk 4. plads ved EM i MTBO

| Administrator | Nyheder 2013

Flot dansk stafetindsats rakte til en fin 4. plads.

De danske damer gentog placeringen fra EM 2011 ved onsdagens EM stafet syd for Zamosc i Polen. I 2011 i Rusland var holdet dog flere minutter fra bronzen, det var vi ikke denne gang, faktisk skilte kun sølle 6 sek. holdet fra podiet.
Holdet er skiftet ud på alle pladser anno 2013 og målsætningen var på forhånd en top-6 placering. På førsteturen var det Ann-Dorthe Lisbygd som lagde ud og hun kom rundt på en 3. plads, efter de store favoritter fra Finland og med outsiderne Schweiz som 2'er. AD kørte en fin tur, men lavede også et par mindre bom. På andenturen skulle Camilla Søgaard forsøge at hente lidt ind og vigtigst øge afstanden til holdene bag ved. Det gik indledningsvis fint, men der kom en enkelt grov fejl da hun kørte fra post 9 til 12. Heldigvis opdagede hun det og kom tilbage på sporet. Hun fik parkeret schweizerne, men russerne gik forbi.

Således blev mesterskabsdebutanten Marie Tindborg sendt i skoven som 3'er, med bare et minuts forspring til Schweiz, som havde mellemdistanceverdensmesteren Ursina Jäggi på deres sidstetur. Hun havde dog en offday og kom aldrig op til Marie. I stedet kørte Marie en fornem tur, det er kun anden gang hun er med på landsholdet, og først på næstsidste post kom Slovakiet op og når at klippe sidsteposten lige før Marie. Det kan ikke ændres på de sidste 100 meter og Danmark får den ærgerlige 4. plads, men målsætningen blev indfriet og generelt var det en fin stafet.

På forhånd vidste vi at sidsteposten var flyttet, hvilket var gjort håndskrevet på løbskortene, blot ikke de danske. Alle andre hold havde fået streget den gamle post og strækket dertil ud. Det betød at de danske piger blev noget forvirret og både Ann-Dorthe og Camilla har stoppet op. Måske 6 sek. for meget!
Det danske hold indgav en formel klage over dette forhold. Det ændrer dog ikke ved at det ikke blev til medalje. Holdet har modtaget en undskyldning fra de polske arrangører.

Således vandt Findland helt suverænt, som ventet. Rusland blev nr. 2, selv om Ksenia Chernykh knækkende kæden ved publikumsposten, men kunne løbe rundt til de sidste 2 poster og altså Slovakiet som 3'ere.

http://www.emtboc2013.pl/