Skip to main content

NORT 4.afdeling

| Administrator | Nyheder 2013

Emma 2’er på Worldcup sprint

Med hjælp fra EU-formand,Thomas Jensen, hermed en rapport fra endnu en stor dansk dag til NORT

Den 7. afdeling af Worldcuppen, der samtidig var 4. afdeling af NORT, bød på endnu en stor dansk succes. Emma Klingenberg slog fast med syvtommer søm, at hun er en af verdens absolut bedste sprintløbere. I dag blev det til en meget imponerende andenplads efter den 20 dobbelte verdensmester Simone Niggli. Emma kan således rejse hjem fra NORT med en guld, en sølv og en 6. plads på de tre sprinter. En fantastisk opfølgning på hendes store gennembrud i 2012, hvor hun rejste hjem fra NORT med en guld, en sølv og en bronze.

Emmas andenplads kom i hus efter endnu et stort set perfekt gennemført sprintløb. Emma førte meget suverænt, da hun kom i mål. En føring der stadig holdt, da der kun manglede én løber – sidst startende Simone Niggli.

Efter Simone Niggli lavede en fejl på banens 5. post, så Emma ud til at have godt greb om konkurrencen. Men Niggli holdt et lidt højere tempo end Emma – og fik lukket den tid hun var efter Emma igen, og i mål kunne Niggli række armene over hovedet, og fejre at hun med en margin på 14 sekunder havde vundet sin Worldcup sejr nr. 60.

Tre piger i top 12
Ida Bobach løb igen et rigtig flot sprintløb. Ligesom Emma løb hun stort set fejlfrit. Det rakte i dag til en rigtig fornem 7. plads. Maja Alm mistede lidt tid allerede på post 3. Men derfra og hjem holdte hun samme fart som Ida. Det rakte til en helt tilfredsstillende 12. plads. Det er godt at se Maja tilbage i god fart, efter hun har måttet stå over på nogle konkurrencer.

Fantastisk sprint af Rasmus Thrane
Rasmus Thrane startede ud som 13. mand i finalen – og det stod hurtigt klart, at han holdt et meget højere tempo end de 12 foran startende – og dette selvom der var store stjerne som f.eks. den schweiziske sprintverdensmester fra 2010 Matthias Müller i feltet. Rasmus kom således i mål til en meget overbevisende føring.

Denne føring holdt indtil den schweiziske sprintverdensmester fra 2012 Matthias Kyburz kom i mål. Han tog en sikker føring med 20 sekunder ned til Rasmus – og det skulle senere vise sig at holde til sejren.

Efterfølgende klemte yderligere tre løbere sig ind foran Rasmus – Daniel Hubmann og Jerker Lysell var begge et sekund efter Kyburz, mens Jonas Leandersson var nogle få sekunder foran Rasmus. Det blev således til en meget fornem femteplads for Rasmus – hans anden podiepladsering (top 6) til NORT.

Tue tæt på
Der var faktisk endnu en løber ud over Hubmann og Lysell, der kom i mål på en tid blot et sekund efter Kyburz. Tue Lassen løb en helt fantastisk sprint – og så længe ud til at kunne trække sig sejrrigt ud af løbet. Han lå længe med de bedste mellemtider – men måtte på de sidste poster se sig overhalet af Matthias Kyburz med blot et sekund.

Desværre for Tue var han kommet til at skære et lidt for stor hjørne på en tvungen passage over en trafikkeret vej. Passagen var markeret med to orange kegler, som Tue simpelthen overså. En fejl franske Tranchand og norske Kaas også begik. Tue erkender, at han overså markeringen og derved skar et hjørne, der formentlig har tjent ham nogle sekunder – men han er samtidig ærgerlig over, at arrangørerne ikke havde markeret overgangen mere tydeligt. Det kaster et lidt ærgerligt skær over en ellers velgennemført konkurrence, at arrangørerne ikke havde gjort mere ud af at sikre sig, at løberne ikke kunne tage fejl. Det var trods alt en kunstig overgang, hvor man ikke med 100 % nøjagtighed kunne læse ud af kortet, hvor man måtte passere. Dermed mistede Tue hvad der ligner en sikker top 4 placering – men han fik vist, at han har niveauet til at kæmpe med om sejren.

I kan finde alle resultater på http://www.nordictour.org/live. Her kan du også følge danskernes kamp i den sidste afdeling af NORT – den forkortede langdistance med jagtstart – live fra kl. 13:00 dansk tid.