Skip to main content

DM Weekend på Fanø

| Administrator | Nyheder 2013

Hele eliten på plads til spændende opgør

Så står årets første dobbelte DM-arrangement for døren. Den weekend som rigtigt mange entusiaster i den danske orienteringsverden har ventet på med længsel gennem en lang kold vinter.

DM Sprint afvikles i de smalle og krogede gader i Nordbys centrum. På kortudklippet, der er fra det 2009-kort, som arrangørerne har lagt på hjemmesiden kan man se, at der skal tages lynhurtige beslutninger i de små gader.

Dagen efter bliver kontrasterne ikke større, når DM Ultralang afholdes i Fanøs legendariske klitterræn, der har været anvendt til såvel nordiske mesterskaber som et antal danske mesterskaber og påskeløb gennem årene. Kortudklippet er fra kortet, der blev anvendt ved DM (Ultra)Lang i 2003.

Løbene er henholdsvis anden og tredje afdeling i årets rangliste, TRIMTEX Cup for seniorer og Løberen League for juniorer.

Som det fremgår af Morten Lassens glimrende beretning ”Elitecentersamling sidste weekend”, samler interessen sig primært om det stærkeste danske kvindefelt nogensinde. Men da Morten allerede har skrevet udførligt om det, vil vi her koncentrere os om de øvrige klasser, hvor det i herresenior kun er den fortsat skadede Søren Bobach, der ikke er at finde på startlisten. Det bliver et meget åbent opgør, hvor det bliver spændende at se, om Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, kan omsætte sine flotte sprintevner til sejr, om unge Marius Thrane Ødum Andreas Boesen eller Søren Schwartz kan blande sig eller det igen bliver blandt rutinerede folk som RunO Olsen, Tue Lassen og Claus Bloch, DIF-medaljen skal placeres. Spændende bliver det i hvert fald.

I H 20 er Jakob Ekhard Edsen favorit med hans flotte sæsonstart og gode egenskaber i sprint, men Thor Nørskov har før vist gode takter og må regnes som outsider.

D 20 ventes at blive et opgør mellem Ita Klingenberg, Miri Thrane Ødum og søstrene Cecilie og Nicoline F. Klysner.

På lørdag og søndag er vi meget klogere.

http://www.okesbjerg.dk/Joomla1515/index.php?option=com_content&view=article&id=322&Itemid=162